Matrika a priezvisko dieťaťa po otcovi

29. jan 2021

Riešili ste prosím niekto situáciu keď čakáte bábätko ale nieste zosobášení? Viem že by sa malo riešiť na matrike aby mohlo mať dieťa meno po otcovi ale otázka je ak sme každý z iného okresu tak je jedno na ktorej matrike? Alebo to musí byť na matrike kam spadá otec?

denden77
29. jan 2021

riesila som na matrike okresu, kde mam trvaly pobyt ja.. ale podla mna je to uplne jedno.. informacny system a papier maju rovnaky 😊

barboratoth
29. jan 2021

V mieste trvalého bydliska matky, a teda tam kde bude mat aj babatko trvalý pobyt. Riešili sme to dvakrát 🙂

autor
29. jan 2021

Ďakujem vám veľmi pekne😊😊

elisse247
29. jan 2021

Už teraz je jedno na akej matrike my sme to vybavovali na matrike kde nemáme ani jeden trvalý pobyt.

phiby83
29. jan 2021

Na ktorejkoľvek matrike, najprv Vám overia podpisy a potom už len udate chlapčenské a dievčenské meno s partnerovym priezviskom a ten papier nezabudnúť zobrať do pôrodnice 🙂

janinah
29. jan 2021

Nikdy by som nedala dieťaťu chlapovo priezvisko ak to priezvisko nemieni dať aj mne.

autor
29. jan 2021

@janinah s tým som úplne v pohode, ja som tá čo chcela skôr dieťa ako svadbu, tá môže prísť aj neskôr

autor
29. jan 2021

@elisse247
@phiby83
Super,dobre vedieť, ďakujem 😊

ukulela
29. jan 2021

@barboratoth neviaze sa to ja trvalý pobyt. My staviame, trvaly pobyt máme každý inde a na matrike sme boli tam kde staviame, no ani jeden nie sme prihlásení. Autorka môže ísť pred porodom na akúkoľvek matriku.