Dali ste si zapísať do sobášneho listu titul? Matrikárka sa pýtala na najvyššie ukončené vzdelanie, bude tam automaticky?
Ak ho máš uvedené v OP tak si myslím ze ti ho tam napise
@kkovacovak Nie je. Len sa pýtam či Vám ho tam matrikárka dala.
Nebude automaticky, ak mas v OP bude ak nie a chces musis doniesť diplom ukazat resp kopiu
@paulinkaa2 Nemám ho na OP. Len sa pýtala na ukončené vzdelanie. Tak by som chcela vedieť že či tam bude alebo nie.
@e1i O tom nič nepovedala. Ale pýtala sa na ukončené vzdelanie.
Tak ak chces musis im doniesť ukazat diplom. Muz tak mal
normálne som sa bola pozrieť...áno mám - asi to odpísala z OP kde ho mám uvedený - nakoľko ja som jej o titule nehovorila. Ale neviem k čomu je to dobré. Ak ho nemáš na OP musíš jej doniesť doklad o nadobudnutí titulu inak ti ho tam nezapíšu.
@e1i Takže automaticky nebude? Aj keď som povedala vzdelanie?
Nie. Ja som mala v OP tak napisali. Muž nemal a chcel tak posielal mailom kópiu a na základe toho mu zapisali
Ja nemam na sobasnom
Povedala si aj titul Ing, Mgr, MUDr. a pod.
Lebo podľa ukončenéj VŠ titul nezistí
V konečnom dôsledku je to úplne jedno či je alebo nie je na sobášnom liste
Ja mám, pretože ho mám uvedený aj v OP, muž nemá, a to tých titulov na celkom dosť, len ich nemá zapísané v op.. pokiaľ ho nemáš v op, nebude ani v sobášom liste
Ukončené vzdelanie nič nehovorí o titule. Pretože je x titulov....
Na ukončené vzdelanie sa ta pýtala len pre štatistické účely. (Sleduje sa koľko sa sobáši stredoškolsky vzdelaných, vysokoškolsky vzdelaných...A podobne)
@ckatka Tak to som nevedela, ale povedala som jej aj titul. Ale nepovedala nič o tom, že musím doniesť ukázať diplom.
@majki_ki Si si istá? Aj keď som jej ho povedala?
Na sobášny list idú údaje z občianskeho. Ak ho v občianskom nemáš...tak ti ho nezapisu. Jedine ak by matrikarka pýtala diplom. Ved normálne tej matrikarke zavolaj a opýtaj sa jej. A budeš to mat rýchlejšie a aj spolahlivejsiu odpoveď.
Matrikárka nezapíše titul len tak, keď si ho povedala, ak ho nemáš v OP, tak diplom
@ckatka Aha, no ja som si myslela, že sa má pýta na vzdelanie práve kvôli tomu. Na občianskom nemám titul, ja som občianku kvôli titulu nechcela meniť.
@patka06 Tak prečo sa na to pýtala?
Nemôže ti úrad uviesť niekde titul bez dokladu o titule. Na základe čoho by ti ho tam dali?
Vysvetlila ti maminka niekde vyššie v komentári - kvôli štatistike
@kkovacovak Keď som riešila poistku na auto, tak sa ma pýtali na titul a dali mi ho tam. A neukazovala som diplom.
Poistka na auto nie je uradny doklad.
Manzel ma, ja nemam. Isli podla obcianskeho a ten sa mi po skole kvoli titulu menit nechcelo.
Poistka a úradný dokument? Aha...úplne to isté 🤦♀️ Ten titul si si zaplatila že? Ako ti môže úradníčka niekde zapísať niečo len na základe tvojho slova? Nemôže
a prečo si sa nespýtala matrikárky?
Máš vysokoškolský titul, no tvoja otázka je teda dosť mimo. Ak nemáš titul v OP, na základe čoho by ti mala veriť a zapísať ti ho? Len pre tvoje pekné oči? Nerozumiem. 🤔🤷
Určite áno, ona nemôže vedieť či ten titul naozaj máš, pokiaľ nie je uvedený v op alebo pokiaľ si nedoniesla diplom k nahliadnutiu
Titul ide podľa op, ale tuším je na sobasnom liste aj kolónka vzdelania, tak ako sa kedysi uvádzalo aj v rodných listoch, zamestnanie rodičov, to už neviem či sa teraz uvádza 😃
Tak to je naozaj dôležité mať titul na sobášom liste 😃