Chceme dať našej dcérke meno Amálka (nie Amália ani Amélia, ale Amálka). Nechcú nám to meno zapísať na matrike, lebo ho vraj nemajú vo svojej "múdrej knihe" a ani žiaden štát túto formu mena Amália oficiálne nemá. Vieme, že na Slovensku a v Čechách už takéto meno existuje, niekomu ho teda už povolili. Na matrike v Košiciach ale nie. Neviete o niekom? Chceme sa nakontaktovať na matriku, ktorá už takéto meno povolila. Ďakujem veľmi pekne za odpovede.
poznám jednu pani v trnave volá sa amália ale zdrobnene amálka nie ale ked chceš tak ti na velvyslanectve USA daju potvrdenie že u nich také meno je a zapíšu vám ho
Amálka je krásne meno, jednu aj poznám 🙂 ale mysli na to, že tvoja dcérka nebude navždy dievčatko a raz vyrastie ...... bude mať 40-50-60 rokov..... V živote budú naše deti potrebovať aj istú vážnosť ....keby som na liste z banky videla podpísanú riaditeľku Amálku Neviemakú pripadalo by mi to asi prinajmenšom vtipné.
Aj keby si do RL dala zapísať meno Amália vy jej môžete stále hovoriť Amálka 🙂
Moja babka bola Amália....teraz je to celkom frekventované meno, stret. sa s ním často...neviem či sú dievčatká vyslovene Amálky, či Amálie ...
ja poznam jednu malu Amalku, ma teraz cca 5 rokov, su z Brna 😉
Ahoj, moji kamarati maju dcerku Amalku, 2 rocky, rodili, byvaju a trvaly pobyt maju v Bratislave. Takze asi aj meno zapisovali na matrike v BA.
ja mam dcerku amalku,ale oficialne v rodnom liste je amalia
Moja sesternica ma dceru Amalku ma 6 rokov a narodila sa v Blave 🙂
moja starká, teta a aj sesternica sú Amálky. ale oficiálne sú amálie. myslím, že amálku ti nezapíšu.
ahoj, kamarát má dcérku má 5 rôčky a volá sa amálka 🙂 netuším či má meno zapísané amálka, alebo amália, ale volajú ju amálka, zavolaj na matriku do trebišova a spýtaj sa, oni bývajú tam