Maródka a ošetrenie dieťaťa

mariejenka
2. aug 2020

Ahojte, uz som si nieco precitala na nete,ale opytam sa či mal niekto skúsenosť..
Som pn, mam vychádzky, aj sa budem snažiť ist v tom case so synom k detskemu lekárovi ,ale keby sa to predĺžilo,a mne pride kontrola zo sociálnej poisťovne,bude mi platiť,keby mi synov lekar potvrdí ze som bola s dieťaťom na ošetrenie? Dakujem za každú odpoveď.

monicm
2. aug 2020

Áno, daj si ale pre istotu potvrdiť priepustku u detského lekara. Na toto som sa pýtala sestricky, keď som bola PN. Toto mi povedala.

mariejenka
autor
2. aug 2020

@monicm urcite keby sa to pretiahne cez 10:00 dokedy mám rannú vychádzku si dam vypísať potrebné potvrdenie...ja len ci ako posudkový to uzná,ze som nebola so sebou,ale s dieťaťom... vychádzku dodržujem jak bibliu.

janka54321
2. aug 2020

Ja som riešila počas PN to isté a v SP bolo povedané, že je to na posudkovom lekarovi, či to uZna...riešia to asi individuálne...daj si vystavit od lekára dieťaťa potvrdenie, že si tam bola, ak by práve vtedy prišla kontrola

ivkazba
2. aug 2020

Uznajú ti to ak žiješ s dieťaťom sama a nemá teda kto iný dieťaťom ísť.

mogaa
3. aug 2020

@mariejenka ak máš manžela,tak nie - neuznajú ti to.....počas PN máš dodržiavať liečebný režim a ak je choré dieťa manžel si na neho môže uplatniť priepustku alebo OČR....ale je to vyslovene ako sa na SP k tomu postaví daný človek,ale teda uznať ti to nemusia....dokonca revízny lekár si môže v systéme pozrieť čas kedy bolo tvoje dieťa u lekára, prípadne zavolať detskému lekárovi v akom čase to bolo....

mariejenka
autor
3. aug 2020

@mogaa ďakujem každej z Vas, stihla som to v čase vychádzok... jasné mam muza,cize dieta otca v spoločnej domácnosti, ale tak vieme ako to je, muz SZČO ma zákazky,terminy, uz korona ho odstavila na tri mesiace bol s malym doma,ja v robote a pisala by som do zblbnutia,jak je to niekedy zložité...diky este raz,za vas.cas a reakcie.