Ahojte dievčatá. Viete mi poradiť čo všetko potrebuje moj drahý na cudzinecku políciu ohľadne prechodného pobytu, keďže sme uzavreli manželstvo a mame dieťa?? Viem že potrebuje sobášne list a výpis z registra trestov. Ale čo ešte?? Podotýkam že je z Ukrajiny. Ďakujem
@lindusss2016 aha.. som myslela že trvalý mu ešte nedajú, že najskôr musí mat prechodný, tak som to čítala. Ale dakujem
@miminkavi my sme muzovi vybavovali 5 rokov dozadu (je cech), tak snad sa nic nezmenilo. Na cudzineckej nam sami povedali, ze trvaly je lahsie vybavit. Najslepsie spravis, ak sa informujete rovno tam o vsetkych moznostiach
@lindusss2016 niekedy su podmienky nastavene tak, ze cudzinec najprv musi mat niekolko rokov prechodneho pobytu, az neskoe dostane trvaly. Rozdiely si najma v tom, ci ide o cudzinca zo statov EU alebo nie. Ukrajina nie je v eu, takze tam pravdepodobne budu ine podmienky ako pri cudzincovi z ciech. Aj ked nedavno sa upravovali podmienky, co sa tyka ukrajincov.
@miminkavi najlepsie bude, ak si vopred zavolas na cudzinecku a budes sa informovat, co vsetko tam treba, nech nebehas x krat. Niekedy su tam velmi "mili" uradnici, ktori ta otocia na pate po pol dni cakania, pretoze ti chyba jedna peciatka a viac sa s tebou bavit nebudu. Takze naozaj si radsej zavolaj vopred a priprav vsetko potrebne.
@diewcatqoo ano, potom ma to s tou eu napadlo, ze mozno preto sme to mali take lahke
@diewcatqoo však toto že nie sú v eu preto som sa pýtala.. už to zisťujeme aby sme mohli ísť rovno so všetkým potrebným 😉
Ahoj, ako ste dopadli na policii? Vsetko prebehlo v poriadku? Volali vas ja na nejaky vysluch alebo pohovor?
@miminkavi je ovela lahsie vybavit trvaly pobyt nez prechodny. K trvalemu potrebuje len povolenie majitela nehnutelnosti, potvrdenie z prace o poisteni.