Manželove sestry žiadajú vyplatenie z domu

michaltat
22. aug 2024

Manželove sestry nás požiadali, aby sme ich vyplatili z domu. Podotýkam dom je stále na svokra. My tam nebývame a ani neplánujeme. Jedna zo sestier tam bývalá par rokov a aj si horné podlažie prerobila no potom sa odsťahovali. Má na to právo, pripadá mi to neetické ved ešte žije svokor.

januska12323
22. aug 2024

Nemáte žiadny dôvod platiť za možné budúce dedičstvo.

vanilkovazmrzka
22. aug 2024

Co je to za hlupost? 😄

lukbe
22. aug 2024

@michaltat nemajú na to právo, toto sa robí až po dedení. Veď svokor ešte dom môže predať, darovať hocikomu, to je ich výmysel. Hádam tu ešte napíše pravnik.

dskjhfdlkdjhl
22. aug 2024

@michaltat Dom chcu prepisat na Vas, alebo aky dovod je na vyplatenie?

zuzanka.zuzu
22. aug 2024

ja byť na mieste svokra, tak dom predám, kúpim si v novostavbe 1 alebo 2 izbový a zvyšok pôjdem preflámovať do kúpeľov so ženami 😎😂 deťom nedám nič. veď sa staral celý život

muchotrafka298
22. aug 2024

Toto je co za hlupost? Vyplacat z domu, ktory patri svokrovi? Toto svet este nevidel fakt. On si moze so svojim majetkom za zivota robit co chce. Ako ich mozete vyplacat z niecoho, co Vam nepatri a predpokladam, ze vy byvanie mate.

deti95060810
22. aug 2024

aký dôvod uviedli? lebo ak dom nie je váš tak to mohli rovno požiadať o vyplatenie aj suseda... 😉
ten by ich aspoň rovno poslal do zadku...

sissy27
22. aug 2024

@michaltat a na toto hviezdy ako prišli, že ich má brat vyplatiť z cudzieho majetku? 😀 Vysmiala by som ich tak, že by chodili kanálmi. Že im nie je zo seba na grc, keď už otca vlastne pochovávajú a delia majetky...

lonely66
22. aug 2024

@michaltat nemá na to žiadne právo. leda ak by ste sa boli o tom rozprávali, že svokor prepíše majetky na vás s tým, že vy im vyplatíte nejakú čiastku. ak to bolo takto alebo je takto, tak chápem, že žiadajú najprv peniaze, potom prepis. ak však neriešite nič s majetkami, tak je to hlúposť.

kiki68
22. aug 2024

Bude to po dedeni rozdelene, cize toto by nebolo ofiko. Nesla by som do toho, iba keby mam o tu nehnutelnost zaujem. Ked nie, tak to potom predate vsetci ako dedite a rozdelite si peniaze.

alickapusinka
22. aug 2024

Určite vy ich mate vyplatiť s domu ktorý je na svokrove meno.Tak ešte nehralo.Určite svokor žije a vy ich mate vyplatiť.To budu asi nejake nenažrate svine ked by najradšej svojho otca pochovali kôli dedičstvu.Bože až sa mi nechce veriť že môže byť niekto taký nenažraty a chcieť vec ktora mu vôbec nepatri.

muchotrafka298
22. aug 2024

V ziadnom pripade by som nikoho nevyplacala z nehnutelnosti, ktoru nevlastnim. Ani keby bola medzi surodencami "nepisana dohoda" o vyplateni. Lebo takychto dohod moze byt 100 a moze sa stat, ze nakoniec sa s nehnutelnostou stanu uplne ine veci, ze ju svokor preda, daruje niekomu a pod. este za svojho zivota.

sense
22. aug 2024

A aký je dôvod že žiadajú vyplatiť niečo čo nie je jeho?

ivik4
22. aug 2024

😃

andrea78
22. aug 2024

@michaltat dôvod? Píšeš, ze tam nebývate, neplánujete bývať, čo je pre ne tým impulzom, že ich máte vyplatiť?

deti95060810
22. aug 2024

@alickapusinka a veru že poznám aj ja nenažratých...

7miriam77
22. aug 2024

Väčšiu debilovinu som nepočula 😃😃😃

ahhola
22. aug 2024

Oni si vas vytipovali, ze teoreticky vy mate na ich vyplatu, takze date im povedzme 2*30 000 a svokor vam prepise 1/1na LV???
kto ho donuti, vie o tom, co vy s domom a s "tarchou" 😅?

lienka.7
22. aug 2024

@michaltat a dom má byť váš ci ako??? Co na to svokor, to je podstatné

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bosorkabb
22. aug 2024

A dôvod?
Veď na základe niečoho prichádza k vyrovnaniu. Tu sa však nič nestalo.
Veľa vtipnej kaše pojedli?

alickapusinka
22. aug 2024

@deti95060810 no aj ja ale žiadať vyplatenie z niečoho čo je ich otca je úplne že už mimo.

michaltat
autor
22. aug 2024

@dskjhfdlkdjhl nie nechce

luccija
22. aug 2024

@michaltat to čo je za hlúposť?veď svokor sa môže rozhodnúť to darovať iba jednému dieťaťu.
Pošli ich do prdele ..koľko má otec rokov, alebo prečo ich vôbec niečo také napadlo?Budete raz dediť podľa zákona, ak nebude časť darovaná či niečo...keď príde čas svoje dostanú nenazranci

michaltat
autor
22. aug 2024

@muchotrafka298 bývanie mame, som bola zaskočená z toho trocha ved presne toto sa rieši po dedicskom

michaltat
autor
22. aug 2024

@deborahzelenkava všetko je po riešené aj pozemok predpísaný na tri časti len dom nie je vyriešený, keď svokra zomrela sa to riesilo

michaltat
autor
22. aug 2024

@michaltat dom ostal na svokra ani sa mu nečudujem asi sa bal ze tie jeho dievky sú schopné ho vyhodiť

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
michaltat
autor
22. aug 2024

@luccija ma 70 ale je vytalny, obidve žijú v podnájme podotýkam majú 43 a druha 46 a nemajú vlastné bývanie. Ja som zdedila z bratom pred nedávnom byt po rodičoch, ale ten sme si nechali.

michaltat
autor
22. aug 2024

@deborahzelenkava Svokra nemala dom vždy bol na svokra. Len pozemok dal svokor na tri časti čiže deťom a on dom neprepisoval