Ahojte mamičky keďže s termín pôrodu blíži, chcela by som sa informovať, na čo všetko má manžel nárok v práci kým budem v pôrodnici s druhým bábätkom? Vopred ďakujem za každú informáciu
@silvia610 no pokiaľ viem, tak sa uznáva iba presun do a z nemocnice...Čo sa u nás vo firme toleruje ako 2 dni platený paragraf na manželku navyše. Potom už asi iba dovolenka, alebo vypísať sa s malým. Možno sa niečo zmenilo a baby ma opravia...Už sme dlhšie v práci nemali novorodeniatka zamestnancov 😊.
@silvia610 teraz sme to riesili. V nemocnici, ked som pytala nejake potvrdenie na mna pre manzela, pozerali na mna ako na debila, ze co pytam. Ale detska doktorka bola uplne zlata a vypisala manzelovi 10 dni ocr na starsieho syna. Inak mal este to volno na odvoz do a z nemocnice.
Očr ti môžu vypísať aj v nemocnici, na tom tlačive je kolonka na to, ak rodič, ktorý sa inak o dieťa stará je hospitalizovaný. To ti ale potvrdia len na tie dni čo so tam, takže cca 5. Ak chceš dlhšie, tak najistejšie je sa dohodnúť s pediatričkou, tá to môže vypísať na 10 dní maximálne.
@lavender21 Prečo len na 10? OCR mozes mat na kolko len dni chces. 10dni je platených na jedno dieta a jednu diagnozu.
@evittam áno, máš pravdu, zle som sa vyjadrila. Zaplatených je 10 dní...
@lavender21 Ani to nie je celkom pravda. Plati co som uz napisala.😉
ja som porodila a manzel cerpal 10 dni ocr na starsie dieta...vypisala mu ho pediatricka
neviem koľko má syn ale ak je do 3r tak detská vypíše mužovi očr v pohode ...môjmu mužovi tam niekde písala že som v pôrodnici inak vraj na očr nárok nemá, lebo sa máš o dieťa starať ty ....môj bol doma 10dní aj keď reálne som bola v pórodnici len 2dni....poprípade ho vie vypísať aj obvodná ak vysvetlí o čo ide môže mať očr aj na teba teda, a plus dva dni čo je dané štátom
@silvia610 môj už ex bol štátny zamestnanec,mal nárok na jeden deň voľna ako bonus pri narodení dieťaťa,druhý deň na vybavenie veci na úradoch(druhý den nie hneď po sebe,skrátka kedy bol čas obehat to) a dali mu preplatenych 12hodin v deň prepustenia z nemocnice.Vyuzil iba ten den a odviezol ma domov.Starsi normálne chodil do školy.OCr majú štátny platenú 100% platu,tam sa to oplatí.Zalezi čo je v zmluve,aký je nadriadeny,vymení si služby s niekým atd
@kubkovamama odkedy 100% platu? Kolega bol nedavno na očr a dostal 55% ako keby bol na marodke
@kubkovamama Ale tu neriešime ako to mal tvoj ex.😉
@silvia610 prvých 10 dní od porodu má ako keby dovolenku navyše samozrejme daňový bonus, platí sa za celý mesiac ( aj vposledny deň narodenia dieťaťa v mesiaci) viac.ma.nenapada už