Manžel s dcérou do zahraničia bez môjho súhlasu?

zukna
1. aug 2011

Moze vycestovat exmanzel s mojou dcerou na dovolenku do zahranicia bez mojho suhlasu?
Mam dceru sudom zverenu do starostlivosti a exmanzel s nou chce ist do zahranicia, moze vycestovat aj bez mojho suhlasu? Predpokladam, ze chce ist na dvolenku ale nic blizsie mi nepovedal.

annaopialova
1. aug 2011

ahoj no davaj si pozor aby ho nahodou nieco nenapadlo a viac sa nevratil ved to poznas z televizie

veronika81
1. aug 2011

prečo predostierať hneď hororové situácie z televízie? 😕
Chodieva dcéra k nemu aj na viac dní? Vo veku 5 rokov podľa mňa v pohode môže ísť na dovolenku s otcom. Záleží aký máte vzťah, či mu dôveruješ. Prečo vlastne nesúhlasíš? Chceš mu urobiť napriek alebo sa o ňu ozaj nedokáže postarať?

janka_pn
1. aug 2011

ak mu das suhlas, tak moze, ak nedas, moze si ho on vyziadat sudne. ale v podstate s nou vycestovat mimo trvaleho bydliska bez dovolenia nemoze.

jasminet
1. aug 2011

"Predpokladam, ze chce ist na dvolenku ale nic blizsie mi nepovedal" - mna ako matku by teda zaujimalo kam, kedy, ako, na ako dlho, s kym a az potom by som riesila ci moze alebo nemoze ju zobrat.
mala ma asi vlastny pas a predpokladam, ze ho mas u seba - takze tvoj suhlas potrebovat bude. 😉

yanni
1. aug 2011

Ak je dieta zverene LEN tebe, tak potrebuje suhlas, ak mate spolocnu starostlivost, tak nepotrebuje.

skeptik
1. aug 2011

Bez suhlasu nemoze ani keby ste ju mali v starostlivosti obaja. Okrem toho predpokladam, ze ked mas dceru zverenu do starostlivosti, tak jej pas mas ty a ten mu davat nemusis. On si sam pas nemoze vybavit pre nu pokial ju nema v starostlivosti. Pokial si nezelas, aby s nou isiel na dovolenku (ani po Schengene), tak mu to oznam. Pokial si aj tak urobi po svojom, tak mozes podat trestne oznamenie za unos. Urcite by som ho ale informovala vopred aj s tym, ze pokial s nou chce ist na dovolenku (a ty by si na to pristupila), tak len po EU, bez pasu a s tym, ze budete stale v kontakte, budes mat adresu hotela a telefonne cisla. Pokial toto porusi - tak ako uz som vyssie napisala.

lenka311
1. aug 2011

Dieťa všade potrebuje pas, takže nie. Aj v rámci EU. Lebo nemá občanku, aj do Čiech treba na dieť a pas. Pas vybavíš len Ty, lebo máš dieťa v starostlivosti.
Takže pokiaľ s tým nesúhlasíš, isto nie.
Len tu sa treba zamyslieť nad dieťaťom. Pokiaľ si spolu s ex vychádzate dobre a nevidíš v tej dovolenke žiadu hrozbu, únos a tak, tak by si sa mala zamyslieť čo je dobré pre dieťa.
Ja si s mojím ex fakt že nerozumiem, ale viem, že by mi malú doniesol v poriadku a isto by mi ju neuniesol - on by mi ju rýchlo vrátil 😎 😎 😎 😎 😎 a nebránila by som aby si užila prázdniny s otcom...
Je to na Tebe, ale bez Tvojho súhlasu sa nemôže pohybovať mimo SR a ani mať dieťa dlhšie ako mu je súdom stanovené, na to všetko potrebuje Tvoj súhlas. Je to o dôvere..

alexandra
1. aug 2011

Damy, teoria je jedna vec, prax druha. Zavolajte si policajtov, ti si to spisu, zavolaju panovi otcovi si sa raci po skonceni opravneneho styku vratit, on povie ze ano, a tym to hasne..

Takze, teoreticky musim suhlasit, prakticky, vid vyssie..