Manžel má pozitívny test a som s ním v karanténe. Čo ďalej?

10. dec 2020

Dobrý deň ja viem že sa stále otázku opakujú ale už som domylena zo všetkých informácií..možno mi poradíte..manželovi vyšiel v utorok pozitívny antigenovy test-mal príznaky-tak išiel domov..teraz sme spolu v karanténe ale zatiaľ nám RUVZ ani nikto nevolal...pandemicke pnky sme spravili elektronicky známych sme poslali na PCR ktoré si sami nahlásili na tej stránke že boli v kontakte s pozit.osobou ale nevien čo ďalej nikto nás nekontaktoval ani ich žiadne termíny zatiaľ nedali..mame čakať? Ďakujem pekny deň 😊

limetka69
10. dec 2020

ja som bola na antigenovom celoplosnom pozitivna, nikto nevolal, ani kontrolny ster nebol, po 10 dnoch som nemala priznaky a sla som do prace.

erikaa09
10. dec 2020

U nas to bolo tak. Manzel volal dr. Ta mu vypisala pn. A nahlasila na hygienu a ma sa objednat na testy. V pondelok som ho objednala na pcr a v stredu uz siel na testy. Vo stvrtok volala hygiena a zistovala kontakty

autor
10. dec 2020

@erikaa09 po tých antigenovych išiel na PCR?nam dr povedal že sami sa mame na SP nahlásiť tak som nám spravila pandemicke PNky a že ak by sa stav zhoršil mame zavolať...nič viac...keď som volala do Trenčína tak povedali že sa ozvú..a ja neviem čo so mnou či mam byt v karanténe 10dni s ním či mam ísť na testy...cely tento kolotoč je na hlavu

vams
10. dec 2020

my sme takisto ako vy od utorka pozitívni a v karanténe, dnes nám volali z RÚVZ, a zisťovala len také všeobecné informácie a s kým som bola v kontakte. O testovaní nehovorila nič, ja som sa jej len na to pýtala, že keď pôjdem do práce, tak si pre istotu či si mám dať urobiť test, nič viac,

vams
10. dec 2020

a test keď tak, tak len antigénový lebo na PCR môžeš byť stále pozitívna aj po 10 dňoch

autor
10. dec 2020

@vams a pozitívni ste vyšli z antigenu? Tak uvidím budeme čakať dakujem veľmi pekne za info každej z vás 😊

erikaa09
10. dec 2020

Ostavas 10 dni doma ak mate deti aj tie . Muz pozitivny takze karantena. Citala som ze niektorim sa vobec neozvali na testy takze dobrali 10 dni karanteny a fungovali potom

vams
10. dec 2020

áno, z antigénového

autor
10. dec 2020

Dobre tak budeme/už sme všetcia spolu doma,dakujem ešte raz veľmi ste mi pomohli 😊

autor
10. dec 2020

@vams a ako fungujete doma?mate ruška?nejake lieky?

erikaa09
10. dec 2020

U nas bol muz vo vedlajsej izbe ( izolovany) ja som bola negativna a aj syna. A mame este malu dcerku. Chodila som len ja k nemu. Muz mal aj priznaky. Rusko ,dezinfekcia. On ked siel na wc tak rusko a rukavice a dezinfekcia

vams
10. dec 2020

manžel to znáša horšie, ten má stále teplotu medzi 37 - 38., už šiesty deň, on nosí rúško stále, dáva si len paralen, acylpyrin od horúčky a stoptussin od kašľa, kašle ako tuberák, deti tie sú OK, nemajú zatiaľ žiadne príznaky, ja som tiež relatívne OK, až na takú únavu, ako keby na mňa niečo išlo, pripisovala by som to akoby chrípke

zuzanaokasova
10. dec 2020

Môj muž tiež bol pozitívny na antigenovom teste minulý týždeň v piatok. V piatok nahlásil cez PC, v sobotu mu volala hygiena a nahlásil kontakty. Pýtali sa nás, či chceme ísť na pcr testy (ja a syn 14r), alebo dodržime 10 dňovu karantenu. Včera sme boli na pcr testy a sme obaja negatívni 🙏
Manžel má celú dobu doma rúško, rukavice a spí sám v izbe. Príznaky mal nádchu, zvýšenú teplotu, stratil čuch a chuť, boleli ho nohy. Doma častejšie dezinfikujeme kľučky, wc, kuchyňu...

hettinka
10. dec 2020

Nahlásila si sa už na korona.gov.sk?

autor
10. dec 2020

@hettinka ja som sa nenahlasovala iba známi s ktorými sme boli v kontakte,ja som si myslela že keď som s nim v karanténe že ja nemám ísť na testy až po 10 dňoch či mam sa nahlásiť?

hettinka
10. dec 2020

Áno, nahlásila by som sa.

maminecka2
22. dec 2020

Ahoj, prosím ta ako to dopadlo u vás?
Bola si aj ty na teste? Koľko si bola v karanténe? Dakujem.

autor
22. dec 2020

@maminecka2 ahoj nakoniec som išla aj ja na testy nebolo mi dobre o týždeň v utorok som šla vyšiel mi pozitívny takze ja som mala od utorka dalších 10 dni karantenu...zajtra mi konci manžel sa už môže pohybovať no ja nie...ale už sme v pohode príznaky odzneli tak snáď je to za nami

maminecka2
22. dec 2020

Tak super, už to bude zrejme za vami.
Ale kebyže ty zostanes bezpriznakova tak nevieš ako by to bolo, či a kedy by ti robili test? Nikde nie sú presne informácie 🤷‍♀️.