Ahojte.
Manželovi vyšiel pozitivny rýchlo tesst. Mne vyšiel negatívny. Hned po testovaní sa manzel izoloval, už s nami nešiel do nášho bytu.
Teoreticky by som sa ja mohla voľné pohybovať. Ale určite sa chcem dať pretestovat PCR testom.
Nemám v pláne sa s nikým stretávať, ale mám dovolené ísť s dieťaťom vonku?
Tiež jej nedovolím sa hrať s inými deťmi. Pôjdeme sa len prejsť. S negatívnym testom by som mohla to viem. Ale keď budem prihlásená na testovanie PCR testom tak by som mala byť asi 5 dní v karantene či..?
https://www.somzodpovedny.sk pozri si som pozitivny a rozklikni si o vysledku testu odporucame - podla toho mate ostat cela domacnost v karantene
podla mna plati to iste ako v inych pripadoch - kontaktovat praktickeho lekara a ten vypise ziadanku na testy najskor na piaty den od kontaktu s nakazenym, teda odo dneska. Pokial ten test vyjde negativny, tak uz netreba byt dalej v karantene, inak bude nariadena 10 dnova karantena odo dna testu.
a do dalsieho testu treba zostat v karantene.
Prihlás sa na korona.gov.sk a pozvú ta asi na test. Karanténa je 10 dni. Dieťa testovať asi nebudú, ak nemá príznaky. A von v tom prípade nesmieš, len na balkon.
Vsetci, ktori ziju s niekym, kto je pozitivny maju povinnost ist do karanteny, ci uz zeny, deti, ktokolvek...
presne tak ako píše hailey1 všetci musíte do 10dňovej karantény, a vyjsť akurát tak na balkón nikde inde ani do obchodu
Hej myslela som si. Aj keď je to také že nežijeme už v spoločnej domácnosti nakoľko sa odsťahoval, a nie je o tiež úplne štandardný prípad keď človek nemá ani 30%pravdepodobnost že je negatívny. Ale tak tiež to tak chápem.. žiaľ.
Ja už neviem na internete je toto usmernenie ak je osoba bez klinických príznakov rodinní príslušníci nie sú v karantene
@olinka242424 ďakujem ale on hneď po testovaní odišiel ja som všetko vydenzifikovala takže užívame normálne celý byt. Len ma asi trafí doma sama tehotná s malým dieťaťom. Ale musíme to zvládnuť. 🙂
Tak izoloval, neizoloval bol s vami do tej doby co sa dal otestovať a mohol Vás nakaziť a aj bez príznakov môžeš byť prenášačom nie dnes ale aj o dva dni môžeš byť nedajbože pozitívna aj ty. Dávali dnes v správach že ak je doma pozitívny a ostatný negatívny tak všetci musia byť v karanténe.
Kontakty sa dohladavaju 10 dní spätne
Najskor nech sa dá manžel otestovať na PCR, aby sa potvrdila alebo vyvrátila pozitivita. Von na prechádzku by som išla, samozrejme pre istotu opatrne a držať si odstup.
Pokial nebudú ľudia, ktorí boli s pozitívnym vysoko infekčným človekom (práve takýchto zachytí antigenovy test), v karantene, tak je cele plošne testovanie zbytočne.
Normálny človek k tomu nepotrebuje nariadenia, stačí použiť zdravý rozum.
Dohladavaju kontakty sa tu nebudú, veď to vraveli. Človek má len kontaktovať toho, s kým bol posledné dva dni.
Dajte sa testovať obaja riadnymi testami. A ak by bol pozitívny, mal by byť izolovany v spoločnej domácnosti...lebo ak by mu začali príznaky a prerástlo to, kto mu pomôže? Radšej to riešte izoláciou v domácnosti, on nech ma rusko a dezinfikuj často spoločne priestory
Tiež to tak mame priateľ je pozitív ja so synom negatív /žijeme v spoločnej domacnosti/ po testoch sa izoloval a teraz neviem či aj ja so synom mame byt v 10dnovej karanténe..ci môžeme byť spolu v jednom byte ci byť od seba ako teraz ?