Ahoj potrebujem radu manžel je pozitívny a ja chcem ísť na test ako sa mám dopraviť na test keď nemám auto😂môžem ísť taxíkom?
@lenuska333 muz ma volat dr.ta by mala hlasit hygienr a hygiena vam volat. U nas to tak bolo.a na taxiku neradila ze skor sa vtedy vybavuje sanitka
v prvom rade maš byť doma s manželom, ak bol manžel na pcr teste tak mu budu volať z hygieny.. bud objednaju teba oni na pcr ked bude končiť karanténa či si sa nenakazila alebo zavolaš svojej dr a ona ťa môže objednať .. 🙂
Nie, nemôžeš ísť taxíkom, vystavíš riziku vodiča aj osoby, ktoré sa budú viesť po tebe. Ak to vodičovi povieš, že manžel má covid a ty ideš na test, pochybujem, že ťa niektorí vezme a ak mu to nepovieš, je to trestný čin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby
To trasovanie nefunguje uplne kvalitne, takze ja na tvojom mieste pockam ci mi zavolaju, ak ano, tam sa vsetko popytaj a podla toho zariad. Ak nezavolaju, ostan tak ci tak s muzom v karantene 10 dni. Ak nebudes mat priznaky, po 10 dnoch spat do zivota. Ak budes mat priznaky, volas lekarke a zas sa riadis instrukciami. Snad ti niekto z nich povie akym sposobom sa mas dostavit na test. Inak v lete, ked tu boli nakazeni ukrajinski alebo srbski robotnici a UVZ ich poslalo na test a potom aj kontrolny, napr. na Kramare, tak pochybujem, ze tam isli autom, skor MHD. Ale z toho si samozrejme netreba brat priklad.
ahoj, ja som to tiez riesila, MHD mas zakazane, to je aj v zapisnici od RUVZ, ked si v karantene, mne na hygiene povedala, ze taxikom mozem, ale musim ich na to upozornit (daju si respirator, a zabezpečia vacsiu ochranu pre sofera), ty by si mala mat v taxiku tiez respirator, pripadne 2ruska (to mi povedala pani zlata)..ja som si radsej auto zohnala 🙂
Mas karantennu PN 10 dni ak mas v domacnosti pozitivnu osobu, na test chodit nemusis, len pre vlastnu informaciu, ci si to mala/nemala to moze byt fajn, ale na to ti staci aj krvny test na protilatky niekedy v priebehu najblizsich tyzdnov. Uprimne - ja by som nesla nikam, nie to este v taxiku...
No sranda, že môj ex mal príznaky covid a na ruvz mu povedali aby išiel vlakom do najbližšieho mesta, 🤦 a bol pozitívny.
Ludia ja zasnem, ze ste este zaslepeni touto koronou. Radsej bojujte za svoje deti, za seba, za svoju slobodu, lebo skoncime vsetci velmi zle a ked nato pridete ako velmi vas klamu, tak uz moze byt neskoro! 🇸🇰✌️🍀
No my sme boli všetci doma od minulej stredy muž pozitívny, nás nikto na testy nevolal iba dcéra bola dnes na antigenovy test pretože pracuje v škole.
Dnes nám volali s hygieny že všetci čo sme v jednej domacnosti máme ísť na testy objednala nás napriek tomu že som jej povedala že sa nemám ako dostaviť a to chce aby som aj deti vzala že oni my nevedia pomôcť s dopravou že si mám zohnať auto ......tak ja neviem ale ostaneme všetci 10 dní doma a keď budeme všetci ok pôjdem na kontrolné testy a bude či čo mám ísť pešo katastrofa s nimi
no tak to je ako bohovske, nemozes ist ani taxikom ani inou verejnou dopravou. a nemozes tam zavoat nech ti poslu sanitku? mas to moc daleko?
@lenuska333 co hygiena to otras. Mne pekne povedala ze sanitku moze objednat pre nas a potom vrd nech vas odvezie manzel tak brat manzel
@erikaa09 a prišla potom tá sanitka
@pannama1 som z dediny a mesto je vzdialené 10 km
ja som mala kovid a testy nesiel nikto....povinne doma vsetci v karantene...aj kolegyne
Kontrolne testy sa nerobia, zavolaj na to odberove miesto, kde ta objednali, povedz ze neprides. Po 10 dnoch ti ukonci obvodna PN, ak nemas posledne 3 dni priznaky. A mozes ist do roboty a deti do školy.
@martinuska tofakt? ako inak tomuto tak celkom nerozumiem, že to po desiatich dnoch všetko len tak vymizne
@krystofkal nevymizne, len uz nie si infekcna pre okolie. Test mozes mat aj 2 mesiace pozitivny, cize ani zamestnavatel nemoze ziadat od teba negativny test. A 10 dni karanteny plati, ak posledne 3 dni nemas ziadne priznaky okrem unavy a straty chute a cuchu.
@lenuska333 nemusis ist na test ak ste v jednej domacnosti mas byt s nim doma 🙂