Mama Slovenska a otec Čech

domiinicca
12. sep 2016

Ahoj, vie mi tu niekto poradit ako to je s obcianstvom, ked je matka Slovenka a otec Čech? Popripade co vsetko treba zariadit ? 😒 Má niekto skusenost?

narayan
12. sep 2016

... občianstvo má automaticky aj aj ... môj syn je narodený v Cz, môj muž je čech, krpec má aj český a aj slovenský rodný list, slovenský pas ( teraz žijeme na Sk) no mohol by mať aj český...

vydrnik
12. sep 2016

Ja to mam opacne,ja som ceska muz je slovak,syn je narodeny na slovensku,ma cesky a slovensky rodny list ale ocanstvo len slovenske,a pas slovensky

christina_petrikova
12. sep 2016

nemusis mat z toho strach nie je to nic strasne, mam kamosku slovensku, ma muza cecha - chlapci maju rodne listy aj aj a pas maju tiez slovensky 🙂

mateson
12. sep 2016

@domiinicca automaticky získavá nárok na dvojí občanství. Musíš mu ale požádat o druhý rodný list. Záleží, kde porodíš.

martinaprag
14. sep 2016

Pre Slovenskú republiku platí, že občianstvo dedíme po svojich rodičoch.

Podľa § 5 ods. 1 písm. a zákona č. 40/1993 Z. z. o štátnom občianstve Slovenskej republiky v znení neskorších predpisov štátne občianstvo SR narodením nadobúda dieťa, ktorého aspoň jeden z rodičov je štátnym občanom SR.

Co treba zariadit zalezi od viacerych veci, napr. kde sa dieta narodilo, v akej reci ma teda rodny list, co chcete zariadovat, atd.