Dobrý deň. Potrebovala by som si vybavit pas nakoľko mi skončil starý. Oplatí sa mi vybavit teraz alebo mám ho vybavovať až po svadbe? Vydávať sa budem v auguste. Ak by som ho vybavila teraz, tak pri zmene priezviska sa mení pas a znova sa platí? Alebo ako to funguje? Dakujem veľmi pekne
@sisa_s ahoj prosim Ta, sice nie uplne k teme, ale ako je to, ked si chcem tesne pred/po svadbe zmenit trvaly pobyt? je vlastne mozne menit meno a trvaly pobyt s tym, ze nechcem si menit doklady na dvakrat, ale mat to vsetko pri jednej vymene? je jedno ci mam najskor svadbu a potom prehlasujem trvaly pobyt alebo opacne?
Áno, a po svadbe máš 10rokov zadarmo na nový pas (takto mi to povedali na pasovom minulý rok).
Ak zistíš niečo iné daj vedieť.
Podla mna pred, aj pocas, a este aj po😄👍
Po svadbe nebudes platit za novy pas
ja som teraz menila pas lebo som mala priezvisko za slobodna pas mi platil este 2 roky a neplatila som nic
Ak si pôjdeš teraz vybaviť nový pas budeš za neho normálne platiť. Tento nový budeš musieť, v prípade zmeny priezviska, po svadbe vymeniť - to už bude zdarma.
Ak pôjdeš nový vybaviť až po svadbe, tiež za neho budeš platiť , kvôli skončenej platnosti starého.
Takže ak ho nepotrebuješ, vybav až po svadbe, cenovo rozdiel nie je a ušetríš si jednu návštevu pasového.
Ak do svadby nebudes cestovat do krajin, kde potrebujes pas, tak nemusis hned, je to na tebe, po svadbe sa doklady menia zadarmo 🙂