Dobrý deň,chcela by som sa spýtať,či niekto nemá skúsenosť s podaním sťažnosti za zanedbanie zdrav.starostlivosti na úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.na štedrý deň som volala mamine RZP kvôli masívnemu krvácaniu z konečníka.RZP ju odviezli do nemocnice v leviciach.mamina bola v pohode,komunikovala,všetko vyzeralo byť ok.v pondelok som hovorila s primárom chirurgie o jej zdrv.stave.povedal,že je stabilizovana ale zdroj aprici u krvácania zatiaľ nepoznajú.v stredu mi lekár povedal to isté.a vo štvrtok mi zavolali,že ju vevu domov.z nemocnice ju prepustili okolo 13:45,domov ju doviezli 15:50,ale v kritickom stave.nevnimala,nehýbala sa,nekomunikovala,chrcala,celá bola opuchnutá.hned som volala znova RZP,bohužiaľ,mamina 17:21skonala.nedokazali ju už zachrániť.lekar v Leviciach mi povedal,že keď odchádzala,bola aktívna a komunikatívna.v správe o úmrtí má,že zomrela na zlyhanie srdca ,ale prvotná príčina bola krvácanie z hrubého čreva.v prepustacej správe je,že príčina krvácania neznáma.ma význam to ďalej riešiť alebo lekári sú zákonom chránení a nedokážem,že zavinili jej smrť.dakujem za každý názor.
Je mi ľúto, čo sa stalo. Ale slová -"že zavinili jej smrt" sú trochu prisilné.
Aj keby bola v nemocnici, je dosť možné, žeby to tiež neprežila. Hovoríš, že priebeh bol rýchly.
Keďže vyzerala,že je stabilizovaná,pravdepodobne ju prepúšťali s tým, že vyšetrenia si spraví ambulantne.
Asi to tiež nečakali,inak.by ju neprepustili.
Neviem, či pôjde na pitvu. Potom uvidíš podľa diagnózy- akú mala vlastne šancu na život.
Ahoj, prijmi úprimnu sustrast, aspon by som to vyskusala, drzim palce🙏
@trgypadl Keď by si bola lekár,alebo tvoje dieťa bolo lekár,alebo by si bola aspoň zdravotník- vedela by si,že smrť zavinená lekárom vyzerá trochu inak. A tiež, že lekári nie sú všemocní.Nie vždy majú možnosť všetko rýchlo vyšetriť akoby chceli. Keďže boli sviatky, ktovie či mohli dať spraviť aspoň kolonoskopiu atď.A v tej chvíli mali dojem,že je stabilizovaná.
Ktovie aké diagnózy mala pacientka,ako dlho predtým mala ťažkosti ktoré neriešila...
Nechcem jatriť rany autorke, tak to už nebudem rozoberať.
Podľa mňa to len nevyzerá ako prípad na podávanie na úrad na dohľad .
@joesvk Lekár nemusí priamo vlastnou rukou fyzicky ublížiť, bohate stačí, keď je ľahostajný a zanedbá pacienta. To sa bohužiaľ stáva veľmi často.
Autorka, úprimnú sústrasť, držím ti palce.
Za pokus to stojí, ale nemaj očakávania, lebo budeš sklamaná. Mne neuznali pokazené popôrodné šitie s 2 operáciami a s trvalými následkami. Bola som na chybe samozrejme ja, že som sa zle zahojila.
Ps: úprimnú sústrasť
@joesvk áno,máte pravdu.su to silné slová, ospravedlňujem sa za ne.ale stále si myslím,že jej nebola poskytnutá odborná pomoc.poslali ju domov s tým,že keď prestane krvácať,tak ja jej mám dať urobiť vyšetrenie kolonoskopiu alebo CT.a mám pocit,že aj podpis na prepustacej správe nie je jej,nakoľko mala parkinsona a podpis je príliš rovný,žiadny trás.a je možné že z Levíc do zm trvala cesta 2hodiny?a mohol sa jej za dve hodiny tak zmeniť zdrav stav,že ju priniesli už opuchnutú a bez pohybu a vlastne podľa lekárky z RZP už v kritickom stave.
PS, ďakujem za váš názor
@thoughtfulweirdo ďakujem
@magimi doniesol ju domov sanitar na obyčajnej sanitke,ja som hneď volala do nemocnice do Levíc,že čo s ňou je,v akom stave ju prepustili.lekar v leviach mi povedal,že keď odchádzala bola aktívna a komunikovala.a keď sa mi nevidí,mám si zavolať rýchlu.tak som hneď aj volala.prisli do 10min.asi trištvrte hodinu s ňou robili,ale bohužiaľ,nepodarilo sa im ju zachrániť.a lekárka mi povedala,že bola v kritickom stave.
@seboasa1 ..ked to citam, aj moja znama, tak mala pripad presne 31.12 ze silne krvacanie, tiez len odporuculi na kolonoskopiu a cipky do zadku. ale pan ma Crohna, to je asi troska nieco ine,no ked som citala, presne toto sme mali aj my.
@seboasa1 a úprimnú sústrasť :( prajem veľa síl. 🍀
@bublinka1426 ďakujem
@veronikaszabova ďakujem
@seboasa1 Ježišmária.. ešte si pekne napísala😡
Je mi to veľmi,veľmi ľúto..prajem veľa síl☘️
Úprimnú sústrasť 🖤
Držím Ti palce ✊
@miskakyska ďakujem
Na úvod, úprimnú sústrasť 1. Áno za dve hodiny sa môže zmeniť stav o 180 stupnov. 2. Ak bola vykonaná pitva a dôvod úmrtia je srdce tak je to srdce 3. Mamina mala asi vyšší vek a asi aj iné diagnozy 4. Ak chces daj to celé preskúmať a podaj podnet, minimálne overia či urobili všetky vyšetrenia čo mali, resp či bolo vôbec reálne urobiť nejaké vyšetrenia, ale slová ako 'zavinili' smrť by som nepoužívala
Koľko rokov mala mama.
@alickapusinka 73
@slovenka753 áno,pitva sa robila,ale keď som si bola pre kópiu,tak vraj sa čaká mesiac.a áno,ma tam zlyhanie srdca,ale primárny dôvod je krvácanie hrubého čreva,následne skonala na zlyhanie srdca.a z prepustacej správy som sa dozvedela,že jej dávali krv a plazmu,a zobrali jej krv na vyšetrenie.ziadne iné vyšetrenie nepodstúpila.to som mala s ňou podstúpiť ja 2-3 týždne potom,ako prestane krvácať.ide mi len o to,že ja by som pochopila,keby mi zavolali,že je v zlom stave,máme sa prísť s ňou rozlucit alebo niečo podobné,ale oni ju poslali domov s tým,že krvacanie z nezistených príčin,je stabilizovaná a hotovo.a my sme sa už len bezmocne prizerali ako umiera.zufalstvo,smútok,bezmocnosť,hnev a všetky nezvládnuteľné pocity naraz.a trvajú stále...
úprimnú sústrasť, viem čo zažívaš. Prešla som tým v marci. Mama v LDCH, stav sa denne zhoršoval a ošetrujúci lekár v ťažkej pohode, ani nevedel o ktorej pacientke sa bavíme. Keď už nereagovala a som ho s tým konfrontovala, večer o piatej po 9 dňoch hospitalizácie urobil prrvé odbery. kamoška z labáku mi volala, že mama má crp 399. Hneď na druhý deň som bola u primárky sa sťažovať, tá hneď vymenila ošetrujúceho lekára a ten konečne začal robiť vyšetrenia ahned mi aj volal, že crp stúplo na 800, že stav konzultoval a ide ju previesť na JIS-ku tak aby sme sa prišli rozlúčiť... Večer mama zomrela. Ja viem že lekári nie sú všemocní, že mala aj iné dg, ale tu ide o to, či pre ňu urobili všetko čo mali, či to urobili včas a či včasná liečba ju mohla zachrániť. Takto zomrela na sepsu pričom v nemocničnom zariadení až na 11 deň zistili, že má vysoké CRP.
Najskôr som nemala síl to riešiť, ale niekedy v máji som nabrala silu a podnet som podala, lebo to ho..do, ktoré ju liečilo, môže takýmto prístupom zniesť zo sveta aj dalších pacientov. Z UDZS miprišla po nejakom čase odpoveď, že na základe zisteého začali v predmetnom zariadení vykonávať dohľad a o výsledku ma budú informovať v lehote najviac 9 mesiacov. Lehota sa pomaly končí ačím dlhšie čakám, tým viac som presvedčená, že podnet bol opodstatnený - ak by ho chceli odmietnuť, myslím že výsledok by už dávno prišiel.
Takže áno, stojí to za to, mamu ti to nevráti ale pre tvoj pokoj že si urobila všetko, čo si urobiť mohla, to podaj.
Držím palce.
@thoughtfulweirdo do bodky súhlasím
@seboasa1 mimo otazku... Ale uprimnu sustrast tebe a tvojej rodine ❤️ dufam, ze vybojujes spravodlivost pre maminku.