Dobrý večer .Chcem sa spýtať ako vyriešiť situáciu .Dcéra bude mať v júni 3 roky.
Podali sme prihlášku do škôlky od septembra. Prácu si môžem hľadať až keď ju vezmu ,cez leto by nemali ským deti byť mám ešte staršiu školkarku.(Reťazová materská ).Muž pracuje 12sky ranná /nočná.
Tak preto sa chcem spýtať čo je lepšie prihlásiť sa na úrad práce aj keď teraz by som prácu nemohla vziať alebo sa prihlásiť na zdravotnú ako osoba starajúca o dieťa do 6 rokov .Viem že dieťa môže ísť len na 4h do školky ale chcem ju dať hneď na celý deň .Pred deťmi som pracovala ,potom som dala výpoveď ,využila som aj podporu .Tak nárok už nemám .Hlavne mi ide až si nemusím platit sama odvody .Na úrad sa tak či tak budem musieť ísť zaevidovať ako uchádzač o zamestnanie .
Ďakujem .
Ak nebudes prihlasena na upsvar,za tie mesiace,ktore budes len ako osoba starajuca sa o dieta,nebude mat manzel narok na "danovy bonus" na Teba..cize z toho hladiska sa oplati prihlasit na upsvar..my sme tak mali o 2m menej,kedze som to nevedela a neregistrovala sa hned
@anjelicek26 Pozerám aj hľadám stále, musím hľadať prácu len na rannú kvôli deťom. Ďakujem aj tak za radu 🙂
@tani777 No do teraz si uplatňoval na mňa nezdaniteľnú časť .Vieš mi povedať či si môže aj na ďalší rok uplatniť na mňa nezdaniteľnú časť za tie mesiace do júna čo som zatiaľ bola na rodičovskej?
Bojím sa toho ze keby idem na úrad sa nahlásiť ako uchádzač o zamestnanie že ma budu posielať niekam hneď čo bohužiaľ sa mi neda ešte kvôli deťom.
A tiež nemám istotu že si nájdem hneď prácu alebo mladšia bude zvládať škôlku preto si ani nechcem platiť tie odvody ze ak náhodou to nepôjde tak ľahko .Preto si to chcem nejako spraviť len mam hlavu smútku že čo je lepšie :-/
Taktiež ďakujem za radu .
Ak budes registrovana ako uchadzac o zamestnanie,moze si uplatnovat dalej..ak nebudes,tak len za mesiace,co si bola na RD..
Ja som sa nakoniec registrovala,na pohovory ma neposielaju (a to som zdrav.sestra) akurat 1x mesacne musim dokladovat,ze si hladam pracu..tiez sa mi s detmi neda ist este,sme na dedine,skolka 7:00-16:00,ziadna zberna trieda,muz ma nepretrzitu prevadzku,casto chodi na sluzobky,mladsia vkuse chora 🤷♀️ kludne mi napis spravu,napisem viac 😊
Ved prácu si môžeš hľadať aj sama s nástupom v septembri,nie? Dovtedy už budeš mat rozhodnutie o prijatí do škôlky a tie dva mesiace sa prihlásiš ako osoba statajuca sa o dieťa do 6 rokov.. a mala bude aj tak doma,lebo prázdniny, tak nejaké môže nemôže 4h ti môže byť jedno. V septembri nastupis do roboty. Ešte je len jún, ak začneš hľadať, v septembri ju máš aj bez úradu prace.. tam by som sa prihlásila až v septembri,keby sa mi prácu nájsť nepodarilo.. aj tak nemáš nárok na podporu...