Mám sa báť trestného oznámenia?

17. okt 2022

Ahojte, prosim o radu. Urobila som taku blbost ktoru lutujem. Na FB v krestanskej skupine verejnej sa jeden neznamy clovek zacal navazat do katolikov, ze vraj oni robia iba zle LGBT, ze krestania su hnusni uchylaci, neda sa s nimi diskutovat, su uchylni sektari ze su zlo a to co hlasaju zavrazdilo clenov LGBT, na co som mu napisala taky napominajuci komentar ze tento nazor je fasisticky a on mi na to zacal odpisovat ze on nie je fasista (nenapisala som ze je, iba ten nazor), ze ho poskodzujem a mam sa ospravedlnit a vymazat to. Pisal mi to aj do spravy aj do fora, ze to mam urobit do polnoci. Lenze ja som si to nasla az o 2 dni ked som znovu otvorila FB a hned som vsetko vymazala, ospravedlnila sa mu aj verejne aj do spravy. No on uz nereaguje a posledna jeho sprava bola ze dnes na mna podava trestne oznamenie (a ze ma aj nejaku pravnicku kancelariu, co som nevedela). Je mi to cele luto, najradsej by som to vzala spat, vobec som si neuvedomila ze tym mu tak velmi ublizim. Mam sa bat co ma caka? Vdaka.

greta2017
17. okt 2022

A on sa ospravedlnil za to ako dourazal krestanov?

elenka.k
17. okt 2022

neboj, neurobí ti nič, nemala si sa ospravedlňovať , ale postať ho do p...e
na fb, jeho nik - zablokuj, aby ani ťa tam nesledoval.

autor
17. okt 2022

@greta2017 jasne ze nie, hadal sa tam uplne s kazdym, mam aj screenshoty. no aj tak ma to mrzi co som tam napisala ze jeho nazor je fasisticky, chcela som ho len napomenut aby sa krotil, nie urazit. teraz sa bojim
@elenka.k dakujem za povzbudenie, no riadne som sa zlakla.

kacena4
17. okt 2022

ahojko nie neboj sa nemas coho on obvinoval ty si sa len branila. tak isto by si aj ty mohla na neho podat trestne oznamenie za osocovanie a urazanie.

rude_baby
17. okt 2022

To je tak, keď sa podaktorí ohanaju slovom "fašistický"...

mamkalentedkova
17. okt 2022

Podľana je to len blbeček,ktorý žiadnu advokátsku kanceláriu nemá.a.svoju frustráciu sim zbavuje na Facebooku ...takých sa báť netreba ..len majú rečí ako koza bobkov

elis248
17. okt 2022

Chcela by som vidieť toho dotyčného, že akú si mu vlastne spôsobila ujmu, keď si ho akože ,,poškodila". Myslím, že sa nemusíš báť. Chlapec má iba silné reči.

jamabe
17. okt 2022

A ako ti dokaze, ze pod tym nickom si ty? FB nespolupracuje s nasou políciou..

autor
17. okt 2022

@jamabe tiez pravda

melanta
17. okt 2022

@jamabe ak ide o trestný čin, FB spolupracuje s orgánmi v akejkoľvek krajine. Ale toto nebude prípad autorky.

ndrag
17. okt 2022

Autorka, dezolati denne bombaruju rozne prispevky na FB a inych uzivatelom osloveniami o tom aky su fasisti a neviem co a mas pocit, ze by za to niesli nasledky. Neboj, nic sa ti nestane, max ta FB zablokuje na par dni. Nabuduce pouzi ine slova.

bloger
17. okt 2022

Nemá nič na teba a blufuje. To čo si napísala nie je trestné. Nijako si ho tým nepoškodila. On je evidentne poškodený už dávno.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amelia89
17. okt 2022

@mamula20 prestan zase trepať. Ved si to po sebe precitaj preboha ziveho. To sa maju diat vrazdy na ulici a my sa mame tvarit ze to nie je PODSTATNE lebo je zdrazovanie??? A to co sa stalo je dolezite PRE VSETKYCH SLOVAKOV, najma pre takych homofobov ako si ty.
A kto akoze odvadza tu pozornost? Ten vrah sa dohodol s Matovicom a Hegerom ze hm ako by sme odvodoli pozornost od zdrazovania? 2-nasobnov vrazdou nevinnych ludi? Fakt zena…. hanbi sa

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
17. okt 2022

@amelia89 prosim nehadajme sa tu. mne je luto ze som tak prchko na toho typka zareagovala, a nechcem aby sa aj tu rozduchavali vasne o tej teme. skor som chcela vediet nazor ludi ci sa mam bat alebo sa tym nezaoberat, ci mi ozaj nieco hrozi. mne sa to v tej chvili nezdalo take hrozne ...

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
solange7
17. okt 2022

Neries to. Je to vysoko nepravdepodobne. Ja by som na takychto ludi ani nereagovala. Uz duplom nie na fb.

deti95060810
17. okt 2022

odomňa by sa nedočkal ani ospravedlnenie... poslala by som ho do čerta a na cestu by som mu poslala ešte zopár "pekných rečí"....
Neboj sa ty nič, má on prd a nie advokátsku kanceláriu...
krétena by som si zablokovala.

rozovykon
17. okt 2022

pusti to z hlavy, a pokiaľ by aj podal trestné oznámenie (neviem či máš na fb celé a správne meno) tak ťa polícia predvolá na podanie vysvetlenia. To, že to ľutuješ, no veď si sa ospravedlnila, dá sa niečo viac?

autor
17. okt 2022

@rozovykon mala som tam anonymne meno ale to je jedno, a sice som sa ospravedlnila verejne v diskusii aj jemu do spravy, ale potom som spanikarila a vymazala som si cely ten fb ucet a teraz tam to ospravedlnenie nevidno (a ja tapa som si ho neodfotila).

ukulela
17. okt 2022

@mamula20 darmozracov je 150 a narod si ich voli, btw .....

rozovykon
17. okt 2022

tak sa nemáš čoho báť, nemá ako zistiť tvoju totožnosť. Skôr by som uvažovala o priestupku proti občianskemu spolunažívaniu nie TČ. A pokiaľ by aj podal na neznámeho páchateľa, a oni polícia by ťa stotožnila, stále platí, že ťa predvolajú na podanie vysvetlenia. Je to nepríjemné, ale naozaj sú iné veci nad ktorými sa môže človek trápiť, toto je banalita.

kiwi3
17. okt 2022

mas ponaucenie, nezapajaj sa do podobnych diskusii, ked ta to vie takto vystrasit. a vaz slova. asi to nebolo az tak koser, ked sa bojis, ze z toho naozaj nieco bude.

66simonka66
17. okt 2022

V žiadnom prípade by som sa neospravedlnila a poslala ho rovno do riti. Trestne oznámenie môže podať akurát tak na seba, ty si neurobila nič.

autor
17. okt 2022

@kiwi3 necitim sa taka vinna, no on sa tvari ako naozaj pravnik co to chce hnat az neviem kam, pritom mu tam nadavali vyslovene nadavali dalsi ludia ale on sa obul len do mna za toto jedno slovo

66simonka66
17. okt 2022

A pochybujem aj o tom, že má právnickú kanceláriu, podľa mňa ťa chcel len vystrašiť. Nenechaj sa rozhodiť nejakým debilom, presne o to mu šlo. Keby aj podal trestné oznámenie tak ti to môže byť jedno, aj tak by si z toho nemala nič, veď máš dôkaz ako on nadával a urážal. Vôbec z toho nemaj stres, nechápem ako ťa môže taký idiot takto rozhodiť.

kiwi3
17. okt 2022

tak pouzila si ho dost zle, kedze fasisti homosexualov posielali do koncentracnych taborov. nechapem, preco sa tymto slovom dnes vsetci ohanaju. a pritom uplne bez suvisu. normalne to zacina v rebricku vulgarnosti predbiehat slovo na k... to uz asi nikoho nezaujima.

autor
17. okt 2022

@kiwi3 to mi vobec nedoslo, no teraz ma to mrzi, ani nevies ako. neprislo mi to vtedy take hrozne, hlavne po tom, ako on dourazal danu skupinu

autor
17. okt 2022

@kiwi3 zase tam posielali aj katolikov, ale o tomto som nechcela robit temu.