Ahojte! Chcem sa opytat, ak by ste mi vedeli poradit, ci budem mat narok na podporu v nezamestnanosti. Moj pripad je nasledovny. V poslednom zamestnani pred nastupom na MD mi z dovodu rizikoveho tehotenstva nepredlzili pracovnu zmluvu a v novembri so mnou ukoncili pracovny pomer. Kedze som bola na PN-ke, potiahla som ju (samozrejme na odporucenie gynekologa/ az do nastupu na matersku - februar. Bud. mesiac bude mat syncek 3 roky a ja som bez prace. Predtym som robila vkuse 8 rokov - u 2 zamestnavatelov. Moja otazka teda znie, ci mi vobec vznikne aspon narok na poberanie podpory v nezamestnanosti, kedze som pocas MD a RD nemala status zamestnanca. A ake mam vobec moznosti? Davky v HN? Prosim poradte, som z toho zufala, nemozem kvoli tomu ani spat, predtym, ako som otehotnela, som pracovala od svitu do mrku a teraz toto. Je mi do placu, ale drobcek mi za to vsetko stoji!!!! Dakujem za kazdu radu...Mimochodom som studentkou VS - to ale asi nema ziaden vplyv, ci? Poradte prosiiiiim.
vdaka za odpoved, aj som si to myslela, este sa Ta chcem spytat, spolocne posudzovane osoby pre vznik naroku na davku v HN - myslia sa nimi osoby zijuce v spolocnej domacnosti??? Pytam sa preto, lebo s manzelom spolu nebyvame, on ma trvaly pobyt na inej adrese, ale rozvedeni nie sme. Ma vsak dost vysoky prijem, tak teraz rozmyslam, ci mam vobec narok na tie davky v HN. Zijem ale sama s 3 -rocnym syncekom a navyse este studujem. (externe/, co tiez stoji pekne peniazky, na co mi manzel neprispeje ani centom. Takmer vsetko si financujem z vlastnych uspor nasetrenych este pred MD.
@tina610 na podporu mat narok nebudes, lebo tvoj PP sa skoncil skor, mozno tie davky v hmotnej nudzi, ale len ak splnis podmienky (ci s niekym zijes v spolocnej domacnosti, ake su tvoje prijmy ako vyzicne a pod, aky mas majetok...)
tu je k tomu kompletne info http://www.upsvar.sk/socialne-veci-a-rodina/hmo...
ak si denna studentka, mozno by si sa mohla informovat na socialne stipendium