Zdravím Vás, som rozvedená od 4.4.2017, 4ročný syn bol zverený mne, súd pridelil otcovi platiť výživné 50eur. Žijem v podnájme, kde platím 330e plus internet,tv a pod. Zarábam 680-700eur.
Mám nárok na nejaké príspevky od štátu na bývanie, dieťa a pod?
Ďakujem.
Myslela som na to bývanie, kedže sú to vysoké výdavky napríklad...
@lilina585 tak to by dostavali asi potom vsetci pridavok na byvanie
@sykorkauhliarka všetci nie sú na dieťa uplne sami bez starých rodičov a akejkolvek pomoci!!
@lilina585 tak najom nam neplatia a byvaju od nas 200 km ties sme sami..
nie nemas....nik nie je povinny ti pomahat....max. tvoj ex
skús súdnou cestou požiadať o vyššie výživné z dôvodu vysokých výdavkov, od štátu žiaľ nárok nemáš žiadny
@david93 jej príjem je viac ako dvojnásobok životného minima, tak aké "žiaľ"???? To by tento štát musel prispievať ďalším 80% obyvateľov To, že je rozvedená, je irelevantné, tak ako aj to, že niekto vychováva dieťa ako slobodná matka - to je rozhodnutie každého, nie rozhodnutie štátu, preto ani štát za to nenesie zodpovednosť Koľko z úplných rodín má na 330 eurový podnájom? Prikryjem sa takou perinou, na akú mám.
@lilina585 aké príspevky máš na mysli? príspevok na bývanie sa dáva, len keď by si bola v hmotnej núdzi...to ale podľa príjmu nie si...na prídavok na dieťa máš nárok, asi ako každý kto má detičky...a o iných som veru teda nepočula 🙂