Ahojte, byvam na ubytovni a som v 34tt a uz sa nemozem zamestanat, mam nejaky narok na prispevok na byvanie? ked byvam sama a nie z priatelom? podnajom si nomozme teraz dovolit, lebo sa nemozem zamestanat vie mi niekto ohladom toho poradit? dakujem Maťa
najprv treba mat poriesene vyzivne na dieta to je prva podmienka... ak chces ziadat o davky v hmotnej nudzi, ktorych sucastou je aj prispevok na byvanie...
potom ako to bude s druhym dietatom bude mat uvedeneho otca v RL ak ano tak vyzivne aj na neho ...
potom sa scita suma vasich narokov na davky a vyplati sa len rozdiel medzi tvojim prijmom kde sa rata aj RP a vyzivne a touto sumou ...
bude zavisiet od toho kolko budes mat vyzivne ...
@maznacik007
no z prvym dietat... to je tak zte ho ma otec a nie ja :( ...tak tam nemozem nic ziadat....
no ale z priatelov ako chceli by sme spolu byvat tak neviem nac budem pytat vyzivne na neho ked sa stara omna len spolu zatial nebyvame ale chceli by sme on byvam u rodicoch a ja byvam sama lebo u jeho rodicoch nemozem
ak nebudeš na druhé dieťa žiadať výživné, keď sa narodí, tak je zbytočné riešiť dávky v hmotnej núdzi, pretože výživné je zákonným nárokom - musíš si žiadať najprv oň a až potom o dávku v hmotnej núdzi.
@matkaba to by si sa mala ísť popýtať na úrady...