Mám nárok na príspevky?

sheila72
20. sep 2014

Ahojte kočky, priateľ prišiel o prácu a už nepoberá ani podporu :( žiaľ zohnať robotu je tu veľmi ťažké a preto by som sa chcela spýtať, či máme nárok aj na iné prídavky okrem RP a prídavkov na dieťa, kým si nenájde nové zamestnanie a ja som na RD. Do práce ísť nechcem, pretože by som zarobila len o pár eur viac a malú by som musela dať do jasiel, keďže priateľ chodí aspoň na brigády. Keď je doma, ja to riešim tiež radšej brigadou, že si nahlásim zmenu, aby sme neprišli o RP kvôli jasliam. Navyše som začala chodiť externe do školy, keď mal priateľ ešte prácu a treba zaplatiť školné. Bývame samozrejme sami. Ak existuje ešte nejaká štátna finančná podpora, aké sú podmienky na splnenie? Nechcem teraz aby to vyznelo rasisticky, ale mladé rómky z miestnej osady dostali nové byty v meste, takže myslím že existuje niečo, čo by pomohlo aj nám a to ani nechceme dlhodobo využívať štátnu podporu. Ďakujem.

jalito
21. sep 2014

Ty si vazne naivna... Na nas sa stat vysral, musela som nastupit do prace ked mal maly rok a pol, a nepoberala som ani rodicak, az potom, ked som bola na europskej komisii tak mi ho dali /zijem v zahranici/, tak mi ho dali. Manzel tiez brigadnicil, stalu pracu nemal. Mozas poziadat o davky v hmotnej nudzi, ale je to zdlhave dokazovanie s neistym vysledkom. Ty si vazne myslis, ze biely maju narok na to, co cigani? Ja sa bojim mat druhe dieta, ze ho neuzivim a ciganky tu na sidlisku si rodia ostosest. Skus zobrat rozum do hrsti-i priatel a premyslajte, ako sa z toho dostat bez statnej podpory, lebo si na to zvyknete a na state budete zavisly furt.