Pracujem a žijem v Bratislave, moja mamina žije v Piešťanoch. Mám nárok na priepustku, na základe ktorej by som maminu sprevádzala k lekárovi ?
@viestta ďakujem veeľmi za rýchlu odpoveď, fakt aj keď je to v Piešťanoch ?,stále mi tvrdia všetci, že si musím zobrať dovolenku....
Veď to nie je závislé od mesta.
My ako rodina bývame v rôznych okresoch.
Mamina s babkou tiež chodí k dr. A je to aj iný kraj (nielen okres).
@unicornlady viem, ale všade píšu : Sprevádzať je možné manžela, dieťa (vlastné alebo zverené do starostlivosti súdom), rodiča, súrodenca, manžela súrodenca, rodiča manžela, súrodenca manžela, prarodiča, prarodiča manžela, vnuka a osobu, ktorá so zamestnancom žije spoločne v domácnosti.
Ja som išla so sestrou k lekárovi, ktorá somnou nebýva v jednej domácnosti a dali mi normálne pečiatku u doktora na priepustku a v práci to brali ako sprievod. Nikto nič neriešil. Mala som nárok na celý deň voľna (bolo to v inom meste).
@micusa2222 osoba, žijúca v domácnosti nemusí byť rodinný príslušník. Ale zamestnávateľ nemá právo zisťovať nejaké príbuzenské vzťahy.
@ruzenka0504 ďakujem
@aurelia2000 áno, ale my nežijeme v spoločnej domácnosti...
@micusa2222 Ale je to tvoj rodinný príslušník. Zle si vysvetľujes ten odsek. Máš právo na priepustku. Všetci chodíme s rodičmi, so svokrami, aj so mnou bol súrodenec, keď bolo nutné.
@micusa2222 časť vety "ktorá so zamestnancom žije v spoločnej domácnosti" sa vzťahuje na cudziu osobu, napr nezosobášeného partnera.
@micusa2222 aj keby to bolo v afrike
A mimochodom ty nemusis zamestnavatelovi hovorit s kym a kam ides. Proste ides s rodinym prislusnikom k lekarovi, musis ist, a vybavene. POvies iba ci je to na hodinu, cely den = alebo nevies... a ostatne ti potvrdi lekar.
osobu, ktorá so zamestnancom žije spoločne v domácnosti.
ostatne su vymenovane zvlast ;)
@micusa2222 ano,aj na OCR napriklad s nou mozes byt. Sama som bola
@micusa2222 nie, ZP prace sprevadzanie blizkej osoby, nepise nic o bydlisku
moja mama žije 150 km od nás, medzi nami 3 okresy, iný kraj. ked treba idem s nou k lekárovi ako doprovod, keď treba som s ňou na OČR.
v tej citácii máš vymenované samostatné osoby / rodinných príslušníkov, a nakoniec osoba žijúca v spoločnej domácnosti- to je jedno označenie, napr. partner s ktorým žiješ bez sobáša
@micusa2222 ano, mas narok na paragraf na sprievod blizkej osoby k lekarovi