Predcasne som po 2 rokoch ukoncila rodicovsku dovolenku s tym, ze manzel ide od 1.7. na matersku a ja som mala od 1.7. nastupit do prace. A vsak az dnes mi povedali, ze mozem nastupit, ale miesto mi ponúkajú v inom meste (40km) od nas, nejdu mi tam autobusy, nemam tam ako chodit. Odmietla som, dohodli sme sa teda, ze ukoncujem pracovny pomer (paradna situacia veru), teraz idem na UPSVaR zahlasit sa ako nezamestnana. Mam narok na podporu, ked mi tento pracovny pomer trval spolu 2roky aj 3 mesiace, t.j. od 20.9.2012, od januara 2013 som bola PN (rizikove tehotenstvo), od maja 2013 MD, od januara 2014 do juna 2015 na rodicovskej dovolenke. Mam teda narok poberat podporu??
@petronelka971 ak v období 1.7.2013 až 30.6.2015 máš len MD + RD (žiadny vym.základ napr. z čerpania riadnej dovolenky ), tak sa ráta podpora z minima, tj. cca 50% z 412eur, = 206eur na mesiac. Ak by si pred ukončením pp čerpala riadnu dovolenku aspon 1den, mohlo sa to rátať z toho. Ak by si mala v tom období len RD, tiež by sa to rátalo inak.