Ahojte...chcela by som sa opytat, mam schvaleny invalidny dochodok vk vyske 70 %. Pracu som ukoncila kvoli zdraviu dohodou. Mam narok na podporu v nezamestnanosti? Niekto skusenosti?
@alexk12 dovod?
@zsuzsinka16 lebo budeš poberať invalidku
@alexk12 to s tym nesuvisi...do 70 % je narok na podporu... ja som zvedava na skusenosti, ci to ozaj tak funguje
Jasne, ze máš nárok na podporu v nezamestnanosti, ak si splnila podmienku 730 dní zamestnania za posledné štyri roky
@janka54321 ano mam odrobene za posledne 4 roky-3 roky...dakujem
Myslim, ze pri 70 % je ešte nárok na podporu na pol roka, ale už od 71 % nie je nárok.
Ak vies ze do 70% je narok na podporu, tak preco si to pytas nechapem. Stiahni si tlacivo zo stranky SP, vyplnis to a posli naspat. Potom uvidis ze ake rozhidnutie dostanes😊
@mimike91 som na urade prace...tlaciva mam uz davno podane...na ID uz cakam od januara, zatial nemam ani rozhodnutie...na podporu uz mesiac...ano viem to z internetu, len som zvedava, ze ked mam tych 70 % tak ci este mam na to narok...zavisi to aj od toho ci je ID ciastocny, ci plny...na urade prace povedali, ze nemam noto narok, znama z uradu prace, ze mam narok...preto som zvedava na skusenosti inych
O Id ešte nemáš rozhodnutie. Ale si písala že už to máš schválené. Bola si na predvolanie komisie a jej stanovisko ohľadom ID. Kým nebudeš mať rozhodnutie o ID, dovtedy nebudeš dostať ani podporu v nezamestnanosti. Ak dostaneš rozhodnutie o ID a fakt to neprekročí tých 70 %, vtedy ti schvália aj podporu, a vyplatia ti to spätne. Ale pre istotu by som zavolala do SP, a informovala by som najprv o ID a až potom o podpore v nezamestnanosti. Veľa šťastia🤞🍀
@mimike91 dakujem...dneska som volala do soc. poist. a zazrakom poobede dostala som peniazky....vratili mi aj spatne...sice rozhodnutie stale nemam 😀uz len cakat na podporu
@zsuzsinka16 super😊 No niekedy sa to stane ze peniaze poslu skor ako rozhodnutie😁 tak podporu by ste uz mali dostat v aprili😊
Nie nemáš narok