Ahojte 28.4 mi končí nárok na rodičovský príspevok, som doma s dvomi detmi( 4,2) ročnými. Ale do školky ,pojdu až od septembra, čo dovtedy? mam narok na podporu v nezamestnanosti? Pred tým som pracovala, ale dala som výpoved asi v šiestom mesiaci. Dokopy mám odrobených rok a 88dní a v praci pred tým 175 dní a pred tým 86 dní. Čiže rok a 349 dní... myslíte že dostanem podporu?
Veru že nevíde. Veď skús požiadaj o predĺžený rodičovský príspevok.
podporu nedostanes nesplnas podmienky naroku na nu ... co sa tyka predlzenej rodicovskej dovolenky tak platena je iba v pripade ze ma dieta dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav.
Riesit skolku bolo treba este min. rok. niekde beru aj pocas roka
súhlasím s maznáčik, dá sa byť zdravotne poistená ako osoba riadne celodenne a osobne sa starajúca o dieťa do 6rokov, tj. nemusíš sa evidovať na UP. Ale ak sa nezaeviduješ a nepoberáš rodič.príspevok, tak manžel si nebude môcť na teba uplatniť odpočet v ročnom zúčtovaní dane za rok 2015 za mesiace, kedy si 1vého nepoberala RP (sú tam aj iné možnosti, napr. zťp myslím.)
nevyjde ti to uz len z dovodu, ze musim mat odrobene dva roky za posledne styri ....