Dobry den.v sobotu mi skoncila matetska dovolenka kedze dcera dovrsila treti rok.neviem ci vobec ma zmysel sa hlasit na urade prace kedze asi nebudem mat narok na podporu.viete mi niekto poradit ci mam alebo nemam narok na podporu? Zila som a pracovala dlhodobo vo Velkej Britanii.po navrate na Slovensko som sa zamestnala a zakratko otehotnela. Pracovala som presne 270 dni a mala som pracovnu zmluvu na dobu urcitu. Po ukonceni pracovneho pomeru som nastupila na matersku dovolenku. Takze pocas materskej som nebola v pracovnom pomere. Mam ci nemam narok na podporu?
Môžem sa aj ja spýtať...som na rodičovskom ktorý mi bude končiť 22.6.2019...zistila som že som opäť tehotná nástup na materskú mám 25.4.2019...som bola zamestnaná od 13.11.2013 a dostala som výpoveď rušili prevádzku a nemali mi aké miesto držať dať po návrate z rodičovskej...od 1.12.2018 som nezamestnaná ale poberám rodičovský...ako mám postupovať?..ísť na podporu? Kým pôjdem na 2 materskú ?..ak by som neišla z čoho mi vyrataju materskú keď som už nezamestnaná..každá koruna sa mi hodí a predsa vyssi materska po dobu 6 mesiacov je plus ako len nejaké % z HM 6 mesiacov podpora...ďakujem
@adelakk Nie nemas. A neskoncila ti MD ale RD. Prihlasit sa na UPSVaR nemusis ale budes si povinna platit ZP.