Dobrý deň,chcem sa opýtať,či mám nárok na podporu(6 mesiacov) po 2och odpracovaných rokov.Lenze počas tých dvoch rokov som bola rok na materskej a rodičovskom.
Ďakujem.
ked ti trval pracovny pomer aj pocas MD a RD, tak ano 🙂
@xsimonkax ako som písala uzzz, necelý rok som pracovala potom som brala materskú a rodicak
@kvetinka1797 dá sa to vyplatit aj spätne,či je na to dánska doba dokedy sa to má uplatniť a kde cez upsvar alebo sociálnu poisťovňu?
urcite je na to nejaka lehota, ale neviem ti povedat kolko.. a podporu v nezamestnanosti vyplaca sp, musis sa evidovat
@xsimonkax pracovný pomer bol na dobu určitú 2 roky. Z toho skoro 1 rok som odpracovala a ten ďalší 1 rok bola materská+rodicak.To sú presne 2roky,ďalej poberám rodičovský,ja len že či mám nárok na podporu?
napis presne datumy od do.
@elanor aké datumy
@kvetinka1797 evidovať myslíte na upsvar?a potom ísť na sociálnu poisťovňu?mamičky na rodičku nie sú v evidencii o zamestnanie automaticky?
🙄
@kvetinka1797 by ma zaujímala aj lehota dokedy si o dávku človek môže požiadať?ak som na rodičku?
ano, evidovat na urade prace a podat ziadost o podporu na socialnej poistovni.. ved som uz pisala, ze neviem aka je lehota 🙈 skus si zavolat na urad a informovat sa
staci zadat heslo do googla
alebo prelustrovat stranku SP, tam to mas vsetko vysvetlene.
Prepac, ale preco by sme to mali robit za teba, a ty len prides precitat hotove?
https://www.socpoist.sk/davka-v-nezamestnanosti
https://www.socpoist.sk/ako-poziadat-o-davku-v-...
@elanor to som si už dávno našla,len neje písaná lehota dokedy sa môže uplatniť nárok na davku
Keď sa logicky zamyslíte nad podmienkami získania nároku na dávku v nezamestnanosti, tak obratom zistíte, dokedy môžte o ňu žiadať.
@draik Clovek tu hľadá pomoc radu a sa tu už hrajte na počítačové mozgy
Ono je to skôr o Vaše pohodlnosti, lebo nemáte ani toľko v sebe, aby ste si prečítali históriu, keď už teda nemáte v úmysle nad tým rozmýšľať. Je to tu xyz krát rozoberané dookola. Už Vaše zadanie je v histórii zopakované snáď stovky krát.
Akoze nehnevaj sa, alebo sa kludne aj, mne je to sumak. Citat vies, zakladne rady si dostala, kde to najdes, tak kde je problem? Lebo tebe sa nechce, tak hladas somara, co to spravi za teba?
Okrem toho, stacilo by aj tu na MK do lupy zadat tvoj problem, lebo toto uz pred tebou riesilo milion zien. Jedna a ta ista otazka stale dokola, a milion tych istych odpovedi dokola.
Treba jednoducho mat aspon stipku chochmesu, hladat a citat. Potom dvyhnut zadok a ist si veci vybavit na urady.
To tiez za teba nikto nespravi.
A kludne sa zduj, ale je to len tvoja vizitka...
@elanor ja nehladat 10 rokov staré info,keď treba aktualne
je ich tu aj plno novych, miesto vyhovoriek, vies co...
Ano máš nárok, materská a rodičak sa beru do dôb poistenia pokiaľ boli v pracovnom pomere😊