Ahojte, mám nárok na podporu,ak som za 36mesiacov odrobila 30 ale s prestávkami? Že tam proste bolo hluché obdobie (dobrovoľne nezamestnaná) skrz koronu?
Vďaka za odpovede
za posledné 4 roky musia byť odpracované 2. Môžu byť medzi nimi prestávky z akéhokoľvek dôvodu. Takže ak si za 36 mesiacov odpracovala dokopy 30 mesiacov, vznikne ti nárok na podporu.
@pelopeia dobry den,prosim Vas mozem sa zapojit a spytat sa ci mi viete poradit...konci mi 31.3. pracovny pomer na doby urcitu a pred tym ako sa zaevidujem na UP a poziadam o podporu v nezamestnanosti mozem sa na 14 dni dobrovolne poistit v nezamestnanosti?pretoze presne tolko dni mi chyba aby som splnila narok na podporu v nezamestnanosti.mam odpracovanych 716 dni a treba 730...dakujem za rady
môžem sa pridať prosím - ak som za posledné štyri roky odpracovala 21 mesiacov, predtým som bola na podpore a predtým na rodičovksej dovolenke - započítava sa mi do obdobia nároku aj čas na rodičovskej. tá mi končila k 20.9. 2019. ďakujem za pomoc. nikde neviem násjť takého kombo. aninka
@aninka1981 kedy si bola na podpore? dátum.
od oktobra 2019 do juna 2020 (už zacala pandemia tak to predlzovali) do prace som nastupila 1.7. 2020
@aninka1981 nie RD sa ti neráta, nakoľko sa ti zarátala do tej poslednej podpory ...
och joj, ani tych par mesiacov ?
takze jedina cesta je platit si poistenie do naplnenie naroku ?
@aninka1981 áno ... alebo poistiť sa a ísť na PN
ďakujem veľmi pekne za pomoc. a prečo sa do tých 730 dní vlastne nepočíta rodičovská keď zasahuje do obdobia posledných 4 rokov ?
@aninka1981 lebo tá sa ti rátala do predošlej podpory ... nemôžeš mať dva krát zarátané ..
to by znamenalo že podporu môžeš tri razy poberať za 4 roky bo vždy budeš splnať podmienky
chápem, ďakujem. veľmi ste mi pomohli. pekný večer.
Ano máš nárok na podporu lebo za posledných 48 mesiacov máš odpracované 24 mesiace