Mám nárok na poberania opatrovateľského na svojich rodičov?

pamag1805
17. apr 2021

Prosím ako to je keď poberam čiastočne invalidný dôchodok (stredné ťažká depresia), mam nárok na poberania opatrovateľského na svojich rodičov?...

evelyn246246
17. apr 2021

..moze sa starat invalid o invalida ? nemam slov👏

alchemilkazltozelena
17. apr 2021

Mna uz tu neprekvapi asi nic......

123andy123
17. apr 2021

...tak sa opytala. Neviete slusne odpovedat? tak radsej vobec. Neexistuje hlupa otazka, len hlupa odpoved

alchemilkazltozelena
17. apr 2021

@123andy123 existuje hlupa otazka. Bola polozena vyssie. Kazdy len ako odrbat stat. A takym co im patria € sa potom neujde. Aj laik vie ze clovek s depresiou asi sotva moze niekoho opatrovat.

kvevka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
pamag1805
autor
17. apr 2021

@kvevka ďakujem krásne za odpoveď, ste zlata... Blbé komentáre si nevšímam...clovek sa ani nemôže nič opýtať...

mogaa
17. apr 2021

@pamag1805 môžeš teda v prípade že budú mať stupeń odkázania V. Možno aj pri pri stupni IV schvália....ale treba počítať s tým že následne pri prehodnocovaní tvojho ID, ti ho nemusia predĺžiť keďže uvidia že tvoje depresie nie sú také závažné keďže opatruješ blízku osobu.....pri čiastočnom ID sa človek môže zamestnať, následne ale pri prehodnocovaní ID sa berie do úvahy akú prácu vykonával k danej diagnoze.....ono je prirodzené že ID ti následne nepredĺžia ak budeš popri ňom opatrovať rodiča na 24hodín denne(lebo opatrovanie je psychicky náročné samo o sebe)

kvevka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ebaja
17. apr 2021

Môžeš,ak máš čiastočný invalidný.Ja mám 60 percent,a opatrujem svoju mamu.Pri plnom,už nie.To ,že máš depresiu,neznamená,že sa nedokážeš postarať o rodičov,ak to potrebujú.Mne to práveže pomáha.

pamag1805
autor
17. apr 2021

@ebaja super, ďakujem pekne za odpoveď...