Chcem sa spýtať. Mám narok na pandemicku očr, ked mi konci rodičovsky prispevok na dieta do 3 rokov, ale do škôlky nenastupuje z dôvodu neprijatia. Lebo logicky, kde mám dať dieta, ked mám 3.5. nastúpit do prace? Opatrovatelky, ani súkromne školky vraj nie su povolené, kedže je krizová situácia.. Viem, mám nárok na predlženy rodičovaký, kde neodstanem ani vyndru, a žit mozem zo vzduchu. Ďakujem za každú radu.
Len pre info. Sukromne skolky u nas funguju.
@klarissa25 áno som
@macik34 a dovod??
u nás fungujú aj súkromné škôlky (tam sa ale tiež dáva prihláška niekedy v máji s nástupom v septembri), tiež súkromné detské centrá (niečo na spôsob adaptačných programov). Neviem či máš nárok na OČR, keďže dieťa nechodí do žiadneho zariadenia a ty máš nástup do práce až v máji.. skôr si myslím, že predĺžený rodičák. Môj malý mal teraz tri roky, chodí do MŠ, a teda som hlásila na sociálku, kto sa oňho stará. Zamestnanec mi dokonca volal a pýtal sa, či mám prácu, či nepotrebujem predĺžiť rodičovský, čo ma milo prekvapilo. Ja však pracujem, takže sa ma to netýka 🙂
Keďže nechodí do škôlky nemáš nárok na pandemicku ocr. V žiadosti o pandemicku ocr sa vypisuje názov zariadenia, ktoré dieťa navštevuje a dátum odkedy je zariadenie zatvorené.
Máš nárok. Len nesmieš prerušiť musi to byť hneď od ďalšieho dňa po ukončení rodičovskej na to si daj pozor !
A je to aj na stránke sociálnej poisťovne. Hneď ako ju otvoris na prvej strane. V texte.
Si zamestnana??