Mám nárok na ošetrovanie člena rodiny, keď je priateľka chorá?

strykofedor80
18. dec 2015

Priatelka je na materskej dovolenke z 5 mesacnou dcerou ,priatelka ostala PN,,mam narok na Očr ?zijeme v spolocnej domacnosti ,,dakujem 🙂

tajka1986
18. dec 2015

@strykofedor80 ano mozes si vziat ocr na malu vybavis u pediatra

strykofedor80
autor
18. dec 2015

preco u pediatra?som myslel ze ked priatelka je PN tak sa musim o malu starat automatycky ja ,,mam vtom gulas sorry 🙂

mima4
18. dec 2015

@strykofedor80 myslim ze na priatelku nemozes mat OCR, to je len na RODINEHO PRISLUSNIKA a na frajerky sa neberu OCR, aspon som sa s tym v zivote nestretla....

strykofedor80
autor
18. dec 2015

ved hej ,,,,ja som myslel skor ze o malu sa musim ja starat ked priatelka lezi mtakze jedine takto sa stym da pomoct, dakujem za odpoved 🙂

deny81
18. dec 2015

@strykofedor80 toto riesil aj moj kolega - manzelka mesiac po porode si zlomila ruku a klucnu kost, tak sa nemohla ani o seba starat, nie to este o malu, myslim ze to takto riesili. ale skor by som sa na tvojom mieste obratila na vase personalne, ako to mate vy v praci. ale myslim ze aj tak budes moct zobrat ocr, lebo je tam taka moznost tusim, ze osoba, kotra sa ti stara o dieta,sa nemoze starat (nejak tak v prenesenom slova zmysle). alebo naozaj dieta ochorie a tak budes mat ocr,

strykofedor80
autor
18. dec 2015

ved toto keby je to manzelka tak je to v pohode ....musime svadbu poriesit uz 🙂

tajka1986
18. dec 2015

@strykofedor80 svadba je najlepsie riesenie 🙂 inak je to tak ako ti vysvetlila @mima4

mima4
18. dec 2015

@strykofedor80 no idu vianoce.....pod stromcekom mozes priatelku prekvapit a budete potom uz poriadna rodina 🙂

p_etrisha
18. dec 2015

Ano,my sme to tiez riesili s priatelom...Ja som bola K.O a niekto sa musel starat o malu. Ak ma dieta normalneho pediatra, tak tento stav pochopi a da ti OCR na dieta, kedze jeho opatrovnik nie je schopny toto vykonavat

stellasss
18. dec 2015

Pokiaľ majú spoločný trvalý pobyt tak áno, sú považovaný za rodinu AUTOMATICKY.

stellasss
18. dec 2015

Žiadna svadba nemusí byť. My sme to riešili aj na sociálke, keďže priatelovi nedali dávku nakoľko nás považovali za rodinu. A takisto v mojej práci /št. správa/ sme automaticky považovaní za rodinu, pokiaľ by som nepodala čestné prehlásenie že sa o dieťa starám sama....

tajka1986
18. dec 2015

@stellasss ja som tiez mala zdravotne problemy ,nemohla sa starat o malu,mali sme s priatelom trvaly pobyt spolocny aj dieta sa vola po nom a nechceli uznat ocr ma mna,iba na dieta.

mima4
18. dec 2015

@stellasss davku vam nedali preto, ze nie si opustena matka ale len slobodna matka... to co spominas statnu spravu, no to je ako si dana organizacia nastavi, ale faktom ostava, ze OCR si na frajera nemoze baba brat... OCR sa tyka rodinych prislusnikov, a ty nie si jeho rodinou, jeho rodinou je vase spolocne dieta... ty si jeho aktualna priatelka, nic viac.

mima4
18. dec 2015

@tajka1986 a uz ste manzelia, ci este stale nie?

tajka1986
18. dec 2015

@mima4 ano teraz uz hej

stellasss
18. dec 2015

@mima4
@tajka1986 nehádam sa, len mi to vyšlo logicky.....

evittam
19. dec 2015

@strykofedor80 A k tomu pediatrovi - no veď ak chceš OČR a "automaticky" sa starať o malú, tak kto ti asi tú OČR vypíše?! 😉 😀