Mám nárok na OČR, keď má 11 ročná dcéra horúčky?

kukanda123
14. jan 2022

Dobrý, mám nárok na OCR keď ma dcéra horúčky. Ze vraj chrípka. Ma 11 rokov. Doktorka mi nechcela dať ocr. Vraj od 11 rokov nedávajú. Má pravdu¿?? Bojím sa ju nechať samu doma. Lieči sa na epi.

monillia
14. jan 2022

@kukanda123 ak ma vážne žsr.problémy máš nárok byť na ocr aj keby mala 18.

kukanda123
autor
14. jan 2022

@monillia Dr. mi povedala ze len do 11 rokov. Vraj nemám postihnuté dieťa.

monillia
14. jan 2022

@kukanda123 ošetrovanie člena rodiny vzťahuje sa to aj na manžela a dospelé deti ak sa nevladzu o seba postarat
Neviem ako veľmi vážny je zdravotný stav a aktuálna choroba ,To je na posúdení lekára

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
14. jan 2022

tvoje dieťa potrebuje celodennú starostlivosť,ja ako dieťa asi 13r. som pri chrípke skolabovala vo wc,teraz si zober pár dní dovolenku,po víkende jej už bude lepšie a okamžite ber odtial kartu a vybav si iného pediatra...tu sa chodí na PN mirnix dirnix celkom zdraví ľudia,lebo im to vyhovuje a sú vychcaní a jedna matka aby sa nemohla postarať o dieťa s horúčkou je otrasné...

neznamaznama
14. jan 2022

@kukanda123 OČR určite nie je ohraničená vekom člena rodiny. Veď na mňa si nedávno bral manžel OČ4 a to som určite není dieťa. Pandemicka bola ohraničená vekom, ale nie klasická. Takže sa nedaj odbiť. Ja by som nemohla ani 15 ročného syna nechať s horúčkami doma samého. Aj pri zvýšenej teplote môže mať halucinácie.

alenah31
14. jan 2022

@kukanda123 tak tej trube povedz, ze ty neziadas pandemicku, ale klasicku ocr - pre chorobu. Len pandemicka je do 11 rokov. Ak nebude chciet vypisat obrat sa na zriadovatela, je to jej "nadriadeny organ" ..... v pripade choroby je povinna ju vypisat aj na tvoju 90 rocnu babku pokial je to nutne, ale moze si dat podmienku, ze chce dieta vidiet, aby posudila jej zdr. stav. Kolegyna tak urobila ked jej Dr. nechcela vypisat ocr na otca, ktoreho pustili domov po porazke (mama jej uz nezije) a zrazu to islo.

pinkgirl
14. jan 2022

Nedaj sa odbiť lekárkou. Na OČR môžeš ísť bez ohľadu na vek dieťaťa či člena rodiny. Ak ma teploty, berie lieky v rôznych časoch počas dňa je jasné že sa o ňu treba starať - dozrieť aby v správnom čase užila tbl, uvariť jesť.

renka30
14. jan 2022

To si pani doktorka poplietla, do 11 r je iba pandemicka v pripade ak je zavreta skola ci trieda. V pripade choroby je mozna OCR aj na dospeleho ak potrebuhe celodenne osetrovanie (treba jej asi peipomenut co znamena skratka OČR)

nelca0510
14. jan 2022

@alenah31 toto je strašné písať o lekárke že je trúba. To už tu nie je aspoň nejaká úcta k lekárom?

neznamaznama
14. jan 2022

@nelca0510 možno hej, ale prepáč, aby detská lekárka nevedela, že OČR nie je ohraničená vekom? To kde sme.

nelca0510
14. jan 2022

@neznamaznama sme v dobe, kde lekárka rozhoduje,či vystaví OCR, keď posúdi zdravotny stav dieťaťa. To,že autorka ti niečo napíše nemusí byť hneď 100 pravda.

meluela
14. jan 2022

@nelca0510 Kebyze sa tu niektora pyta, ci moze nechat doma 11r dieta trpiace epilepsiou same doma v horuckach, tak by jej vsetci vynadali do krkavcich materi. Lekarka by mohla na zaklade svojho vzdelania vediet ze to nieje ani trocha dobry napad. Ak nevie a trepe blbosti, tak je to zial truba a tomu titulu prisla akosi nedopatrenim. Stretla som na Slovensku vela lekarov, ktorych pracu si velmi vazim. Zial, maju medzi sebou aj kolegov ktori su na tom osobnostne aj poznatkovo poslabsie.

mrnoska3
14. jan 2022

Ja tiež neviem ako to je ale mala som chorého 10 ročného syna a 4 ročnú dcéra a tiež mi doktor povedal že OCR na mladšiu napíše, že 10 ročný je už veľký aby som na neho brala OCR no neviem

nelca0510
14. jan 2022

@meluela škoda reči,keď tu ďalšia píše o doktorke,že je trúba. Čo,do očí by si dr.nic nepovedala a len by si sa ventilovala na MK.

nevenka
14. jan 2022

@nelca0510 ucta? Okej, ale tu uctu si musi zasluzit. Nechat same 11 rocne dieta v horuckach a ma epilepsiu to dieta? Je normalna? To dieta nevie vyhodnotit, co je uz vysoka teplota, kedy si dat aky liek, treba podat tekutiny, zabaly...Vam to pride normalne? No ja by som v robote od strachu ani nic nespravila. A kto bude zodpovedny, ked sa dietatu nieco stane???

alenah31
14. jan 2022

@nelca0510 si normalna? Uctu mam k tomu, kto si z vykonu svojho povolania svedomito plni svoje povinnosti...ze je to lekar neznamena, ze si ho iba kvoli tomu budem vazit. Ja si vazim a mam v ucte aj smetiara ci upratovacku....kazdeho kto si svoju pracu vykonava riadne a hlavne stale ostava clovekom. Ty si vazis ineho len podla toho ake ma postavenie? Neviem kto z nas dvoch by sa mal nad sebou zamysliet!!!

meluela
14. jan 2022

@nelca0510 Povedala by som im to kludne aj do oci, hlavne tym tupelam, co starych ludi aktivne odhovarali od ockovania a realne im kvoli tomu umierali pacienti.

neznamaznama
14. jan 2022

@nelca0510 no neviem, ak by mi lekárka povedala, že mi nevypise OČR na moje dieťa, ktoré má teploty, a je jedno, či má epilepsiu alebo nie...... No asi by som u nej dlho nezostala. Poznám si dieťa, nechodíme k dr. zbytočne, tu nejde o prechladnutie, tu ide o chrípku a tá môže byť zradná aj u dospelého, nieto u dieťaťa. Veď jej nemusí vypísať OČR na celú dobu, možno postačia zo 4 dní, kým nebude dieťaťu lepšie. Nie som typ, čo hneď panikári, ani typ, čo prehnane ochraňuje dieťa, ale ak má dieťa teploty, nemá čo byť doma samé. Nie 11 ročné. Za to dieťa je zodpovedný rodič, ak sa mu niečo stane, v čase keď bude doma samé a choré s teplotami, kto bude zodpovedný? Určite nie lekárka. Ak by sa ku pohoršilo, za koľko sa dostane mama domov? Fakt by si nechala svoje dieťa samé doma s teplotami? Potom ťa obdivujem, že máš na to odvahu.

nevenka
14. jan 2022

@alenah31 hej, ide podozrievat matku, ze si vymysla, aby si doma valala sunky a lekarka urcite spravne vyhodnotila situaciu. No to urcite.
Keby to dieta skolabuje, koho budu obvinovat, no jasne, ze krkavciu matku, co chore dietanecha same doma, ale lekar je svaty.
Ja mam tiez uctu k mnohym lekarom, vacsinou mam dobre skusenosti. Ale tu je na mieste OCR a basta.

alenah31
14. jan 2022

@meluela ona nie, ona by zrejme pokorne sklopila oci, stiahla chvost a odkracala s dietatom v horuckach domov, nechala ho same a odisla kludne do prace.....lebo doktorka povedala.....aj mna tak jedna poslala domov s 9r synom a akutnym apendixom, autobusom som od nej sla priamo do nemocnice - v hodine dvanastej, bol tam 3 tyzdne!!!! Bola predvolana aj na komoru lekarov a riesena.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
0silvia0
14. jan 2022

@kukanda123 urcite mozes. Na stranke socialnej poistovne je to trosku zmatocne napisane, ale kto vie citat, ten pochopi. Tvoja mudr. nevie citat.

letfenixa
14. jan 2022

@neznamaznama mne, ako ešte matke neznalej veci, kedysi tvrdila, že OČR môže byť len 10 dní.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
neznamaznama
14. jan 2022

@letfenixa platená je časovo ohraničená, kedysi 10, dnes 14 dní, neplatená môže byť aj dlhšie.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laila22
14. jan 2022

@nelca0510 úcta k lekárom je k tým čo si ju zaslúžia... Moja obvodná bola tiež trúba, nemám si ju zaco vážiť, neverím jej ani ako lekárke, ani ako človeku. Čo je ona Boh? Či Polo Boh? Zaco by som si ju mala akože vážiť? Našťastie od 1.1. som ju vymenila za takú čo k nej mám úctu aj dôveru.

panelacikova
14. jan 2022

@nelca0510 a nie si ty náhodou tá doktorka? 😀

matabb73
14. jan 2022

@kukanda123 máš nárok na očr. Mne naša detská lekárka bez problémov vypísala na 13 ročnú, tiež mala horúčky. Nie je to obmedzené vekom, ale tým, či sa dokáže o seba postarať. Pri miernom prechladnutí som ju nechala doma samu, ale pri horúčke sa môže stať hocičo.