Mám nárok na nejaké príspevky od štátu?

sisiacik30
19. nov 2011

Som rozvedená s dvoma deťmi, poberám RP vo výške 256,- a od januára 2012 mám mať 190,10 výživné poberám 55,-eur na prvé a na druhé 80,- ďaľej dostávam prídavky na 2 deti 44,02. Bývam pri rodičoch a nemám iný príjem. Bývalý manžel je na ÚP, tak výživné preto 55,-. Od januára máme k dizpozícii 359,12eur. Mám možnosť získať nejaké príspevky od štátu? Výdavky činia spolu-myslím ako poplatky-škôlka 35,-, poistky 25,90 a 23,90 čiže spolu 84,80eur a to okrem platby rodičom za bývanie, vodu, elektrinu 100,-na 3 osoby + stravaa oblečenie. Je možné nám nejako finančne pomôcť? Veľká vďaka za pomoc, silvia

tea333
19. nov 2011

myslim, ze by si si mohla popri materskej nejako privyrobit, nie? taketo temy sa tu momentalne kopia, mnoho ludi ma problem vyjst, a rozvedene mamicky to maju sakra tazke.
Urcite by si mohla skusit aspon strikovat, hackovat alebo roznasat letaky, alebo si najst inu brigadu, alebo nieco, co mozes robit doma. Ak nie, tak jedine dat mladsiu do skolky od 2 rokov, a ist do prace, aspon na ciastocny uvazok.

janka_pn
19. nov 2011

myslim, ze mozes na sude podat ziadost na vyzivovaciu povinnost od tvojho ex manzela, ale neviem ktory to je zakon, skus sa popytat na socialke. a inak tvoji rodicia pracuju? nemohli by postrazit deti, aby si mohla ist do prace? aj ked viem, ze je to s takymi mrnatami nafigu 😝

sisaha
19. nov 2011

a na druhe dieta dostavas od koho vyzivne? nie je mi to jasne z tvojho popisu...

martina2001
19. nov 2011

od štátu nemáš s týmto príjmom nárok na nič

ywana
19. nov 2011

...ak bývaš s rodičmi, pri posudzovaní určitej štátnej dávky sa bude brať do úvahy aj ich príjem - teda príjem celej domácnosti...

vivusika
19. nov 2011

jedine vlastným pričinením - ja tiež roznášam letáky, sem tam predám niečo na bazáriku na internete, opatrovala som deti... je to bieda, ale vieš ako sa povie : ,,nerob nič, nemáš nič,, 😉