Zienky, mám nárok na 1 deň voľna ( berieme sa v inom meste,musím tam cestovať deň vopred,čiže v piatok ) na vlastnú svadbu, ktorá sa koná v sobotu, ale ja som učiteľka a tým pádom v sobotu prácu nevykonávam?
Nie, zo zakona narok nemas. Mozes poziadat o dovolenku (zamestnavatel nie je povinny ju schvalit).
nárok by si mala iba vtedy, ak by si mala svadbu cez týždeň......dovolenka jedine........
To ti nechcú dat deň voľna pred svadbou?
v den svadby mas volno, kedze vikendy nepracujes, cize v piatok jedine poziadat o dovolenku, ktoru ti moze, ale nemusi zamestnavatel schvalit. Ak je normalny, tak schvali, ak nieje normlany a neschvali, no kaslala by som na neho, a zariadila sa podla seba, z jednodnoveho Acka sa nestriela. Max. dostanes pisomne napomenutie.
Podľa toho čo máte v kolektívnej zmluve. Zo zákona je nárok iba na 1 deň voľna ak sa svadba koná cez týžden. Nárok mas jedine ze ti zoberú z klasickej tvojej dovolenky.
My sme tak tiez mali môj muz sú musel len dovolenku zobrať ale moja mamina mala od zamestnávateľa deň na vyse ak sa vydáva dcéra/syn