Mám nárok na invalidný dôchodok?

29. nov 2022

Liecim sa uz od augusta 2020 na tazku depresiu. Bola som aj hospitalizovana na psychiatrii. Mam narok na ID ?

xsimonkax
29. nov 2022

To budeš vedieť keď prejdeš posudkom od posudkového lekára na sociálnej poisťovni. Nikto Ti nezaručí že áno alebo nie.

autor
29. nov 2022

@xsimonkax dakujem

martul
29. nov 2022

Pracuješ? Si na PN? Koľko? Tvoj doktor čo hovorí? Toto je dosť ťažká otázka treba sa pýtať odborníka a ľudí od ,, fachu ".
Tu ti ťažko poradíme

derdia
29. nov 2022

Ahoj, mozem sa ta spytat, vies aj napisat, preco si ochorela? Dokazes pomenovat s cim si sa v zivote nevedela zmierit? 😊Myslim si, ze castokrat spustacom je to, ze nieco nie je v nasom zivote tak ako by sme chceli😊velmi ma to zaujima. Dakujem😊😊😊
Chcela by som len vediet, ci si ty take nieco uvedomujes, ci to tiez tak pocitujes. 😊

derdia
29. nov 2022

Aby si si nemyslela, ze rypem, alebo nieco take😊len ma to zaujima😊

martul
29. nov 2022

@derdia moja mama je tiež psychiatrický pacient. Hlava jej funguje na 100% len proste krivdy, neprávosť v práci, veľa práce, zodpo všetko spustili. Všetko si uvedomuje, len ju to premáha, nevladze bojovať 😟

derdia
29. nov 2022

@martul pisala si o mame ci o sebe?

martul
29. nov 2022

@derdia o máme, napísala som to na začiatku

vulka
29. nov 2022

Ak si nebola PN a nebola si predvolaná pred posudkovú komisiu a nedosiahla si tých predpísaných 45%(tu sa v tom čísle možno mýlim) miery funkčného poškodenia, tak nie.

derdia
29. nov 2022

Takze ty mas depresiu, lebo tvoja mama je na tom zle? Tak to mam chapat?
Ak je to tak, pozri kam ta to dostalo.Staraj sa o svoju dusu, o seba, nie o druhych

martul
29. nov 2022

@derdia neviem či táto odpoveď patrí mne, ak áno vysvetlím asi sme sa nepochopili. Pýtala si sa autorky či vie pomenovať čo bolo spúšťačom depresie či je niečo o inak ako sme si predstavovali, či si to uvedomuje. Ja som ti odpisala, že moja mama ma depresie ako autorka a všetko si uvedomuje a vie čo bolo spúšťačom depresií. Moja skúsenosť s mojou mamou. Ja som ok, aspoň dúfam 😀

derdia
29. nov 2022

@martul 😀😀😀😀😀ahaaaa

petedea
28. jan 2023

@martul Odbornika sa budes darmo pytat, on ti proste odpovie, ze nie je posudkovy lekar.
Od odbornika si mozes vyziadat popis diagnozy, ktory posudkovy porovna s tabulkami.
Cim tazsia diagnoza a cim pokrocilejsie stadium a samozrejme, cim podrobnejsi popis, tym vacsia sanca na uznanie ID a tiez vysky %.

petedea
28. jan 2023

@vulka A toto mas odkial???
Co sa toho tyka, nieco take, ako dlhodoba PN, ako podmienka uznania ID, neexistuje.
Pleties si to s tym, ze pokial si dlhodobo PN, tak si ta Soc.poistovna predvola, na posudenie.
Spravidla vtedy, ked sa narok na nemocenske chyli ku koncu a je predpoklad, ze PN bude trvat dlhsie, ako 1 rok.
Ale kvoli uznaniu ID, ako takeho, nemusis byt PN vobec, potrebujes len vysledok vysetrenia odbornikom.