Ahojte mám 23 rokov a vo ferbuári mi diagnostizovali paranoidnu schizofreniu, tazko zvládam stres, neviem sa zaradit do kolektivu, mám probléémy so sústredenim.
Bola som operovana na falotovu tetralogiu a mám tazku skoliozu s deformáciou. MUsela som zo zdravotnych dovodov prerusit stúdium.Hladala som si prácu a ale kvoli hendikepu ma nezobrali, tazko zvládam stres.
@timea91 precitaj si prilohu c. 4 zakona 461/2003 v zneni aktualneho znenia - tam mas diagnozy a % znizenia schopnosti vykonavat zarobkovu cinnost pre tieto jednotlive diagnozy...
a potom si nastuduj prislusne § ohladne podmienok naroku, ci splnas... ale to najdes aj na stranke socpoist.sk
@ellca123 socialna poistovna vyplaca invalidne dochodky, urad prace s tym nic nema
pravda sorry,
na upsvr sme myslim vybavovali prispevok na benzin, manzel je ZTP
Ahoj, musíš byť jeden rok na PN a po roku zasadne komisia lekárov a oni rozhodnú či tvoja diagnóza je na schválenie inval.doch. alebo nieje.
@83lenka83 rok pn nie je podmienka.
@anatalia77 moja mama je na plnom invalidnom a moj otec na polovicnom a museli splniť tuto podmienku tak neviem ako to je ...
83lenka83
nemáš pravdu, nemusí byť rok na PN, možno kedysi dávno
☹ ahojte- je anemia na invalidny?Ja mam silnu anemiu - byva mi zle- nevladzem- unavena. Este som sa dr. nepytala. Zatial len zistujem. Viacej som doma ako v praci :( Neviem ci tu najdem prispevok ale mozete mi odpovede do spravy napisat? dakujem
@jahu348 odpoved mas tu na tejto strane, pisany mnou, ale ak si ho prehliadla, tak skopirujem:
precitaj si prilohu c. 4 zakona 461/2003 v zneni aktualneho znenia - tam mas diagnozy a % znizenia schopnosti vykonavat zarobkovu cinnost pre tieto jednotlive diagnozy...
asi tolko 🙂 a za seba ti poveim este jednu vec, co som zistila zo svojich pozorovani --- invalidny dochodok dostali a predlzili im ho prave ludia, ktori na otazku posudkoveho lekara ze ako sa maju odpovedaju ze sa maju dobre, ze je to lepsie a ze su spokojni, ze im zdravie sluzi aspon tak, ako sluzi....
a ti, co nevladzu, su unaveni, nemozu to ci ono -- tak tym sa naroky na invalidne dochodky velmi lahko zamietaju.... no cim to asi tak bude 😀
neber to osobne.
☹ fuuuha tak to funhuje??si si ista??este mi prosim presne napis kde to mam vyhladat ..mam si dat do googla
prilohu c. 4 zakona 461/2003 v zneni aktualneho znenia ,,??
@kaktusik007 fuuuha tak to funhuje??si si ista??este mi prosim presne napis kde to mam vyhladat ..mam si dat do googla
prilohu c. 4 zakona 461/2003 v zneni aktualneho znenia ,,??
@kaktusik007 ja som z toho jelen...som to pozerala....takze musim marodovat rok?
@jahu348 prilohu cislo 4 najdes na stranke socialnej poistovne. mas tam aj pdmienky naroku. Nemusis marodovat rok - ja som nemarodovala ani jeden den a invalidny dochodok mam priznany.
Proste v tej prilohe si najdi svoju diagnozu (ak tam je) a uvidis, aky ma rozsah -- vacsinou tam je viacero stupnov podla miery poskodenia a trvalych nasledkov, takze si najdi to, co presne zodpoveda tvojmu zdravotnemu stavu. A podla toho uvidis. Na priznanie ID potrebujes minimalne 41% vratane, aby ti bol aj vyplacany.
http://www.socpoist.sk/vybrane-zakony-a-predpis... - priloha cislo 4
Dobry vecer mam narok.na čiastočný invalidny ak trpim silnou tupozrakostou a prakticky som jednoocna ako mam napisane v karte som na.to liecena rok a som.na materskej dakujem za odpovede
@kaktusik007 prosim ta a je lepsie vybavit ID pocas rodicaku, alebo pocas zamestnania na TPP?Myslim ci to ovplyvni vysku ID ? A ak by mi schvalili ciastocny ID, mozem pracovat dalej na TPP?dakujem ti za rady
@samada to si je treba spocitat.... ale ono ti to velky rozdiel zase nespravi...
ak by ti schvalili ci ciastocny, ci plny.. .ty mozes pracovat -- akurat v lekarskom posudku mas odporucania, ktore by bolo vhodne dodrzat -- to uz je podla diagnozy... a aktualneho zdravotneho stavu...
ja napriklad nemozem manualne pracovat 🙂
ja mam tiež anemiu už roky,stredne ťažku ,tiež mi byva zle,byvam unavena,citim sa taka malatna,transfuzku mi našťastie nedavali,som na liekoch,buduci tyžden sa chystam na krv tak snad sa to upravilo,ono sa mi to stale vracia po liekoch sa mi to zvykne upraviť no potom mi lieky vysadia a zase som na tom istom a znovu lieky,ja som na ID ale uplne s inou diagnózou skus sa popýtať tvojej obvodnej lekarky a ako ti to v praci toleruju?
@jahu348
Ahojte..mozno je to trosku od veci.., ale mala som robenu nefrrektomiu , nador zhubny na oblicke, vyoperovali mi aj nador aj oblicku a nadoblicku ,ma nieto s tym skusenost, poniektore baby mi vraveli ze mam narok na ID, a ine ze nie.. Co si o tom myslite..mam ziadat alebo ani to neskusat 🙂
Volám sa Jan gehry já pozeram id už 9 rokov vybavit id neje také lahke musíte dát vsetky nálezy posudkovym lekarom od psychiatrie až po neviem aky já som tazko chorý a mám len poloviny id. Mám organicitu organický psychosyndrom vysoku cukrovku cukrovku 2 typu vysoký krvny tlak problémy so zrakom problémy so srdcom a mám záchvaty. Vroku 2007 mi přiznali poloviny id 45% potom vroku 2014 mi zvýšili na zaklade cukrovky na 55% Teraz som podal ziadost o zvysenie id no zamietli mi ziadost o zvysenie id stym zaverom že som nadalej invalidny a miera poklesu je nadalej 55%. No posudku mám uvedené že mám zákaz pracovat.mozem pracovat len na4 hodiny Alen lahke práce v chranenej dielni.no ale já som tazko chorý dlhodobo. No odvolal som sa ludia má strasia že mi mozu odňat dochodok no posudkova lekarka mi povedala že mi nemozu odňat dochodok že mám dostatocne choroby na dochodok že nemaju právo mi odňat dochodok že mám trvat na odvolání tak trvám na odvolání a poslal som im vsetky nálezy preukazajuce nárok na id. Ale pozor nie každá psychiatrická choroba a diagnóza a každá ina choroba a diagnóza je či na plný alebo ciastocny id. Poznam ludi ktory su tiez vazne a dlhodobo chorý a neuznali im id ani polovicny ani plný id. Preto odporucam prefotit nálezy alebo vziat vsetky nálezy a ist snimi k posudkovym lekarom a poradit sa snimi na sociální poistovnu ukázat im nálezy či je to podmienene invaliditov a spytat sa ich či je alebo nieje to je že či máte nárok na plný a ked nie na plný tak aspoň na polovicny dochodok aked povedia že máte nárok na plný alebo aspoň na polovicny dochodok tak až potom si vybavujte id. A podávejte odvolanie ak vám zamietnu ziadost napriklad o zvysenie id alebo as potom podávejte ziadost o id a pozor posudkova lekarka berie/ beru len jedno ochorenie. ziadam tiez odpoved.
ahojte takze ja som po posudkoch vzali mi do uvahy len problemy s chrbticou zatial mam vysetrenu len krcnu tu mam zdegenerovanu vraj zacinajuca osteoporoza, idem este na MR na hrudnu koli rukam lebo s nimi nemozem hybat a koli velkym bolestiam ktore mam stale ...zatial mi na krcnu uznali len 20 percent...neberu do uvahy vysoky tlak na ktory sa tiez liecim na internom, neberu do uvahy krcove zily s ktorymy musim na operaciu pretoze su uz v 3 stupni, neberu do uvahy ani panicku depresiu ak ju mate diagnostikovanu,.no viem ze kazdy posudkovy lekar je iny znamej schvalil polovicny na zaklade choreho syna o ktoreho sa treba starat...takze podla mna je to o lekaroch...ale ak sa ozaj necitite dobre a fakt nemozete pracovat odvolavajte sa ja sa tiez budem len co mi pride rozhodnutie pretoze o mojej posudkovej je zname ze aj keby tam clovek prisiel s hlavou v rukach tak mu invalidku neprizna....drzim vsetkym palce 🙂
Je to pravda
ahojte, hádam sa tu nájde niekto kto mi bude vedieť odpovedať 🙂
mám sluchový hendikep a teda aj čiastočný ID... prvú posudkovú komisiu budem mať teraz v novembri /aspoň v papieroch je to tak uvedené/, takže vôbec netuším čo teraz... mám len čakať, kedy mi príde pozvanie alebo sa mám radšej telefonicky pripomenúť? keďže je už polovica novembra a akosi stále nič... predom vďaka za odpovede 🙂
Dobry den. Chcem sa opytat ci niekto ma skusenosti s ocnou migrenou s aurou? mavam to aj 4 krat za tyzden,niekedy aj 3 krat za den. Je to velmi neprijemne som vyradena zo zivota som na urade prace nemozem si najst pracu,ked poviem moju diagnozu. Prosim mam narok aspon na ciastocny invalidny dochodok? Napiste mi ci niekto ma taketo skusenosti.Za odpoved dakujem.
musite splnat nie len diagnozu ale odrobene roky na invaliditu
vyskusajte sa informovat na urade prace