dobrý den
potrebujem poradit, načo mám nárok ak manžel nepracuje je vedený na úrade práce a ja som na neplatenej predlženej materskej dovolenke?Máme dve deti. Dakujem
Bola som je to katastrofa pozerali na mna ako na hlupanu ze co tam robim a ze mam prist o mesiac ani nepovedala naco mam nárok, klamu a zavádzajú preto sa pýtam niekoho co sa v tom vyzná . Manzel je od roku 2013
@dominicka12 Nemáte vlastný majetok? Hnuteľný, nehnuteľný? Potom by ti ho asi nepriznali, čítam to tu na linku: http://www.upsvar.sk/tn/socialne-veci-a-rodina/...
Nie bývame v dome so svokrovcami
@dominicka12 tak je to preto, lebo si mala rodičovský príspevok, preto ťa poslali preč, za prechádzajúci mesiac.
html://www.employment.gov.sk/ustredie-prace-socialnych...
a ako ti radí @petronela1985 vytlač si žiaodsť na internete a odnes na úpsvar
@dominicka12 Pokiaľ manžel nepracuje, prečo neostane s deťmi on a nepohľadáš si prácu ty?
@dominicka12 nechapem, ako moze chlap, ktry ma dve deti byt viac ako rok evidovany na urade a ty este na neplatenej rodicovskej. Chlap, ktory ma rodinu ma zobrat kukolvek pracu a nie cakat na zazrak. A ty, ak nems chore dieta a teda rodicovsku platenu, tiez budes musiet riesit pracu. Na prispevky s spoliehat neda, tie nie su take, aby z nich rodina s detickami dokazala vyzit. Vela stastia v hldani prace.
@lesanka845 Presne toto nechápem ani ja. Dvaja mladí a zdraví ľudia s 2 deťmi a ani jeden z nich nepracuje, neskutočné. Keby nebývali u svokrovcov, tak asi umrú hladom. 😠
@dominicka12 no mohli by ste mat narok na 160,40 EUR mesacne ako cela rodina ale muz by musel odpracovat 32 hodin mesacne pre obec... resp. obaja... kazdy za seba... ale teda otázkou bude ako posudia to ze zijete so svokrovcami v jednej domacnosti .. ci nebudu brat prijem za celu domacnost...
narok na príspevok na byvanie vam nevznikne teda predpokladam ze to neni vas dom a nemate ani najomnu zmluvu...
No a dost nepotrebujem tu vase odsudzovanie!!!! Ako viete ze si nehlada pracu?
ste jasnovidky?
ja si tiez hladam ako viete ze nie?
zboznujem tych co strkaju nos do vsetkeho pytala som sa ci mam na nieco narok kym si nenajdem pracu neznamena to ze sa nesnazim a nehladam a spolieham sa na prispevky externe studujem aby som sa mohla lepsie zamestnat. Druhy krat laskovo radsej neodpovedajte
@dominicka12 akoze prepac, ale co sa tu rozculujes??? mas dve male deti - je pekne ze studujes, ale mala by si PRACOVAT - a kedze si mlada a zdrava a si v takejto na piiip situacii, mala by si zobrat aj pracu predavacky ci upratovacky a byt rada ze si rada a ze mas nejake peniaze...
lebo uprimne, nemat svokrovcov, co vas zivia, pomreli by ste od hladu -- a toto je proste realny FAKT.
@dominicka12 no tak s takymto pristupom pochybujem, ze ta niekto zamestna.
a ja tiez povazujem zdraveho chlapa, co je od roku 2013 doma, za totalne neschopného a lenivého mantaka
esteze vas ma kto zivit.
@dominicka12 tak som narychlo klikla na profesiu presovsky kraj,a za dnesny den som nasla asi 4 operatorske ponuky. Prekvapilo ma ze ponukaju v skusobke 480 eur a potom niektory az 590 eur!!! To by som na vychod Slovenska nepovedala.
Asi zacnem chodit na tyzdnovky opacnym smerom(teraz chodim na zapad a veru sa uz neoplati)
Ano, aj ja to sledujem len niektore to tu zle pochopili a ja som to zle napisala manzel je vedeny na urade od roku 2013 no medzitym aj pracoval len je tazko sa niekde zamestnat za 300e.Ja som mala doteraz rodicovsky predtym matersku, nie je to tak ze sedime doma na riti a nic nerobime ja nastupujem do prace az v juni a do vtedy som chcela vediet ci vobec mam na nieco narok pretoze aj studujem.Nebudem tu pisat cely nas zivot aby nas hned niekto neodsudzoval.
@dominicka12 ako prepac, ale pracu si hladat vies aj skor ako len ked ma dieta uz tri roky prec a nepoberas rodicak....
proste sorry, ale mna osobne fakt vytaca, ked niekto zdravy a mlady sa necha doslova vydrziavat druhym a pyta kde dostane ake prispevky od statu...
su ludia, co maju narok na hmotnu nudzu - co maju zdravotne problemy, ci uz oni, alebo ich deti... ale vy dvaja???
iba co mi tato tema adrenalin dvihla 😀 😀 😀
@dominicka12 co som dnes citala,tak tych 400- 450 eur v cistom by mal.
Alebo chce zarabat len 300,a toto je uz vela?
Ano? A citala si ci je to v cistom alebo hrubom?ako nebudem to tu ja rozoberat s vami dala som otazku kde som sa chcela poradit a nie aby mi tu niekto diktoval a odsudzoval a posudzoval a nebudem tu vraviet preco a koli comu nemam sa preco niekomu spovedat
@dominicka12 vsak nerozoberaj,len sme sa ti snazili poradit,ze treba skusit ist tou tazsou cestou. Skusit sa zamestnat.
Konie koncov tvoje rozhodnutie. Tvoje deti.
Nuz neda mi:ok dostuduj a pracuj od juna. Nech pracuje chlap.
Ahoj, podľa zákona nemôžeš byť na neplatenej predĺženej rodičovskej, ale musíš sa najprv zaevidovať na UP ako nezamestnaná a žiadať si o dávku v nezamestnanosti. Až potom môžeš žiadať o DHN.
aha, a ešte som zabudla: slušnosťou je odpovedať na položenú otázku, a nie rozoberať nepodstatné veci okolo. Ak neviem odpovedať na otázku, tak nebudem odpovedať vôbec - mlčať je zlato. - to pre tie rýpačky, čo sa tu pohybujú 😉
@kaktusik007
@anatalia77
@nyusika
@janickacrazy
@lesanka845 Vy ste normalne?? Neviete citat, co sa kocka pyta?? Kto ste vy, aby ste sudili druhych??? Uplne mam z vas dost 😠 Ale co sa cudujem, to je take slovenske. AK neviete pomoct, tak radsej budte ticho a hladte si do vlastneho taniera! Kedze nie som taka, ake ste vy, NEprajem vam, aby ste niekedy zazili co to je nemat pracu alebo riesili podobne problemy. Vypisujete tu bludy, dievcata.
@dominicka12 ja ti poradit neviem, ale vidim, ze tuto @hrjanka ti uz pomohla 🙂 Tak drzim palce, nech sa vam dari! A tieto herecky, co sa narodili, a hned mali idealny zivot, si nevsimaj a nenechaj sa znechutit 🙂 Howk!
Kylie1983 Ďakujem aspon viem ze sa neoplati hadat sa s niektorimy a vobec sa k tomu vyjadrovat.Aj tak dakujem za pomoc 🙂
hrjanka Ďakujeem 🙂
@kylie1983 nie, nie som normalna. Ak sa za definiciu normalnosti da povazovat priemer. A mam na to aj papier.
K poznamke, ze aby sme aj my zazili - prave ze to ZAZIVAM - len zial bohu moj zdravotny stav je taky ze praca nula bodov a prave pre TOTO ma to vytaca, ze mlada ZDRAVA zena natrca ruku a nema stipku zodpovednosti a nejde makat!!!!! Co ja by som za to dala, moct ist pracovat!!!!!!!!!! A vyriesit si tym to, ze exmanzel na deti dava o 2 eura viac ako je zakonom stanovene minimalne vyzivne...
Hovorim, su ludia, u ktorych ta hmotna nudza je opravnena, ale su ludia, ktori iba vyciciavaju tento stat a zneuzivaju system a prispevky
@dominicka12 zial iba dokazuju, ze u nej ide o tu druhu skupinu ludi... A to fakt uprimne neznasam.
A este jedna poznamka - ja ju nesudim. Ani som si nevsimla, ze by ju sudila niektora druha. Iba jej vravime aby dvihla zadok, prestala sa vyhovarat na to ze ona STUDUJE a zacala pracovat. A tiez sme jej povedali, ze su de facto prizivnici jej svokrovcov a nebyt ich, tak su holy a bosi a HLADNI.
Akoze sorry, ale ked nieco naozaj neznasam a nenavidim tak to je nezodpovedny pristup k zivotu typu - vsak o mna sa postaraju. A tymto pristupom su tie prispevky od
@dominicka12 uuuuplne nasiaknute --- obzvlast prispevok o 17:26 -- ide si VYBERAT ze ona za 400 - 450 eur v hrubom pracovat nebude (a ani jej manzel) takze akoze sorry, ale aka HMOTNA NUDZA??????????
WTF?
Spamätaj sa !!!! Kto tu tvrdi ze si nehladam pracu ty si kto?Akoze staraj sa o seba ja som nepovedala ze idem sediet na riti a poberat davku len sa pytam ci mam narok na nieco kym si ju nenajdem a moja zlata vytacas sa sama.Tak uz nekomentuj a staraj sa o svoje!!! Nikto nepotrebuje tvoje nazori ked hovno vies!!!!
@dominicka12 Zbytocne sa rozculujes. Odpoved na tvoju tazku si dostala. Ak budes na neplatenej rodicovskej, nemas narok na nic. Ak sa zaevidujes na urad, ako nezamestnana, mozes ziadat o hmotnu nudzu. Ae kedze byvate s rodicmi,budu vas posudzovat spolocne, takze davk vam s najvacsou pravdepodobnostou nevyjde. Takze jedine praca, alebo dalej vyuzivat rodicov.
@kaktusik007 Mozno som to prehnala...Kazdy ma svoje... Ziadna z vas ju nepozna, takze podla mna ju sudite bez toho, aby ste nieco o nej vedeli. Mozno by ste boli prekvapene, preco ma taky zivot, ako ma. Len ma stve to, ze tu uz clovek ani otazku nemoze polozit, lebo sa riesi vsetko, len nie to, na co sa clovek pyta. 😒 Ale ako som spominala, to je take slovenske, prvy hodi kamenom, tak idem aj ja, sak ja som to nezacal 😉 Len si uvedomte, ako sa cloveka moze dotknut jedna veta, co veta, jedno slovo! Mozno ma leniveho manzela, mozno nie, ale to nie je nasa starost, ale dominickina. A to s tvojim exmanzelom ma uprimne mrzi.
@kaktusik007 A este jedna vec, ja som popri vyske tiez pracovala, nemal mi kto pomoct a bolo to dost o drzku. A to som nemala dve deti 🙂
@dominicka12 ahoj, musíš ísť na úrad práce a tam ti všetko povedia. dostaneš žiadosť a všetko sa tam povypytuješ.
odkedy je tvoj manžel v evidencii?