& Category
Mám nárok na dávku v hmotnej nudzy? Som sama zo synom a sme v podnájme a mám len maródku prosím o ra
Tak na syna snad dostavas vyzivne, to mas + prijem, ak nestaci, treba poziadat o zvysenie... marodka je 55% mzdy, ja viem, ze nieco chyba, ale neviem veru, ci ti to vyjde na hmotnu nudzu...
Máš výživné na dieťa a keďže máš maródku, tak si zamestnaná, takže nárok na hmotnú núdzu ti nevyjde.. Práve na takéto situácie je potrebné mať rezervu, aby človek mohol aj v takejto situácii platiť nájom.
@anjelicek26
@melanta nesom zamestnana kvôli zdravotnom problémom tak marodujem už bude o 2mesiace pol roka ale nechcem to zrušiť kvôli tomu že si chcem vybavyt invalidný dôchodok ale popri Tom môžem aj brigádne sa zamestnať hoci ako upratovačka terás som v podnájme zo synom 16rocnim v jedno izbovom a celá maródka ide na nájom tak len ak mi prijdu prídavky stoho zijeme a manžel mi posiela mesačne 200€vyzivne lenže mám strach ak mi nevyjde invalidný a ešte mi zrušia maródku čo urobím rozmislam stále a hoci by som sa zamestnať chcela tak je tu problém v Humennom ale musím hľadám už do predu,dnes syn šiel už do školí a nemám mu ani zaco kúpiť zošity lebo som musela všetko dať na nájom plus depozit a to som si požičala a terás musím vracať ale musím to zvládnuť za každú cenu
@annahela ak má syn 16 rokov, tak vpodstate môže pomôcť aj on, - brigáda v sobotu, napr v pneuservise.
@annahela ujo Google
https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialn...