Pekný deň prajem. Viete mi prosím niekto poradiť či mám nárok na daňový bonus na môjho syna, ktorého mám z prvého manželstva? Momentálne som na materskej dovolenke s novorodeniatkom. Keďže sa materská dovolenka posudzuje ako výkon práce , nemala by som mať nárok aj na bonus? Alebo ako to je? Poradí niekto? Ďakujem
@jahell nie nemáš - je to daňový bonus...platíš z materskej nejaké dane?? Na to, aby si mala nárok na daňový bonus musíš mať ZDANITEĽNÝ príjem aspoň vo výške 6-násobku minimálnej mzdy, alebo dosiahol zdaniteľné príjmy z podnikania alebo z inej samostatnej zárobkovej činnosti aspoň vo výške 6-násobku minimálnej mzdy a vykázal základ dane (čiastkový základ dane). Ale pokiaľ si vydatá tvoj manžel si môže uplatniť daňový bonus aj na tvojho syna z prvého manželstva pokiaľ všetci žijete v spoločnej domácnosti.
nemáš nárok, pretože nemáš príjem zo závislej činnosti ale nárok si môže uplatniť tvoj terajší manžel ak ste manželia a má príjem a spĺňa všetky podmienky...........
@juliatriscova Nie sme manžela ale žijeme spolu v jednej domácnosti. Tak nemá nárok? Len ak by sme boli manželia?
@jahell nemá nárok pokiaľ nie ste manželia......od kedy si na materskej? mala si tento rok nejaký príjem okrem materskej?
@juliatriscova ok, ďakujem. Nie , nemala som žiaden prìjem. Na materskej som od mája, pred tým som bola na pn
Ak sa ti bude robit RZZD, ak si na MD, tak podla vsetkeho sa ti bude robit. Tam uvidis ci ti vyjde narok na DB a uplatni sa ti za obdobie kedy vznikne narok podla vysky prijmu aj spatne. Pocas MD ti nema byt mesacne z coho odratavany, cize narok nebude.
@jahell aha, tak narok ti nevznikne ked citam posleny prispevok.
@simca06022011 ...ďakujem aj tak, za ochotu a radu😉
@jahell niekedy to tak blbo vyjde..........škoda......
@jahell nie, nemas narok