Mám čerpať maródku?

marcelatt
5. apr 2018

Poradte mi prosim. Idem s dietatom do kupelov. Dieta ma 6 rokov, takze nemam schvaleny doprovod. Pediatricka mi nemoze vystavit ocr-ku, lebo ze je to protizakonne, poradte, co mam v praci cerpat aby som nemusela mat dovolenku 3 tyzdne? dakujem za vsetky rady

ivushka19
5. apr 2018

@marcelatt skusila by som sa dohodnut so zamestnavatelom na neplatenom volne....

ninusa7
5. apr 2018

@marcelatt Ak uz,tak radsej marodka,ale cely mesiac.Ocr sa na dlhy cas nedava.

janci05
5. apr 2018

A prečo nemáš schválený doprovod? Preto, že má 6 rokov? Nikde nie je presne dané, že od tohoto veku je dieťa dostatočne nezávislé na rodičoch. Len sa to predpokladá, že áno. Ja by som to zahrala tak, že ešte nebol dlhšie ako pár dní bez matky a trvala by som na doprovode. V tom príde máš nárok na OČR, alebo PN. Tu sú nejaké články o tejto téme.
http://www.socpoist.sk/aktuality-na-nemocenske-...
https://zivotbezantibiotik.sk/poslat-dieta-do-k....

kalifka
6. apr 2018

@marcelatt ahoj, síce ja som mala schválené doprovody ešte aj v synovych 12 rokoch a chodila som na PN a nebol problém. Ale viem že chodili tiež na PN mamičky čo nemali aj schválene.

marcelatt
autor
6. apr 2018

@kalifka a kto im prosim vystavil PN-ku? lebo mne primarka v kupeloch povedala ze sice mi ju vystavi, ale poistovna taku PN-ku neschvali..

didamt
6. apr 2018

je iné byť PN so 6 ročným dieťatom a iné byť PN ak to dieťa ide do nemocnice alebo kupeľov. Dieťa od 3 rokov nemá "schválený" doprovod na PN ani v nemocnici, čo je fakt smutné, ale v tomto štáte je to tak. Zrejme ti nič iné ako neplatené voľno neostáva.

marcelatt
autor
6. apr 2018

@didamt este existuje PN-ka s diagnozou Z76.3 - co je zdrava osoba sprevadzajuca choreho...manzel isiel dnes do soc.poistovne zistovat, ze ci by sa taketo dalo pouzit...inak je to ozaj smutne v tomto state

didamt
6. apr 2018

@marcelatt toto je sociálny štát pomahajúci mladým rodinám .... :(

kristinaanna
6. apr 2018

@marcelatt mal by vystaviť obvodný lekár, teda tvoj lekár a miesto pobytu sa uvedie adresa kupeľov

marcelatt
autor
6. apr 2018

@kristinaanna muz zistil na soc. poistovni ze takuto PN-ku mi ma vystavit pediatricka, tak som jej volala a ona mi tvrdi ze ona mi take vypisat nemoze...ja sa asi zblaznim

bocianka123
6. apr 2018

ved nech ti tú PN vystavia v kúpeľoch , to sa nedá? o neplatenom voľne kvôli 3 týždňom neuvažuj.. počuj a nemôžeš ísť na 10 dní na očr a zvyšok bud dovolenka alb očr na druhé dieťa ak máš?

marcelatt
autor
6. apr 2018

@bocianka123 uz som to poriesila, musia mi to vystavit v kupeloch a vystavia mi PN-ku...ocr-ka sa neda vystavit, to by bolo protizakonne, lebo dieta bude v starostlivosti zariadenia

kalifka
9. apr 2018

@marcelat dospelý lekar, diagnózu neviem a uviedli adresu kúpeľov.

kalifka
9. apr 2018

@didamt vieš čo záleží na diagnóze a ochote lekarky. Ja som chodila ešte aj s 12- ročným. A preplacali mi v pohode všeobecná doprovod. Zažila som v kúpeľoch rôzne situácie kedy iné deti tak plákavali, nechceli sa sprchovať a ani jesť. Preto som bola šťastná že som chodila s ním. Veľa krát som sprchovala iné deti čo sa sestričkam nechceli dať. Deti si tam veľa krát tak ubližovali navzajom. Deti mali zakázané povedať čo sa tam deje a keď pre nich prišli deti povedali rodičom.
Ja by som schvaľovala kúpele rodičom aj do vyššieho veku lebo situácie sú občas hrozne tam 😓😒😓

marcelatt
autor
10. apr 2018

@kalifka ako je to mozne prosim ta ze ti schvalili doprovod pre 12 rocne dieta? zrejme nemohol byt sam, ci? lebo moj ma 6 rokov a neschvalili mi doprovod, pritom nemozem predsa skolkara poslat na tri tyzdne niekam 400 km od domu sameho..je to nezmysel

kalifka
10. apr 2018

@marcelatt hovorím že záleží od diagnóz, môj ma rôzne diagnózy a preto mi schvaľovali doprovod ale už kúpele nepomáhajú tak nechodíme. Veľa mám skôr už pomáha more čo chodievame. A aj to som riešila toľko samého som nechcela nechať. V praci mi nikdy nerobili v tomto problémy tak som išla keď som mala možnosť.

feroxa
18. júl 2018

@marcelatt pokial ti pediater/imunolog napise ze dieta potrebuje doprovod schvalia ta🙂 co sa tyka toho co cerpat tak min rok mi vraveli ze pn na teba....zavolaj si na soc.poistovnu.

feroxa
18. júl 2018

@marcelatt presne toto som riesila min rok....vraj je ale rozdiel dieta do 6 r a po 6r....som zvedava co mi na to povedia