Poradte mi prosim. Idem s dietatom do kupelov. Dieta ma 6 rokov, takze nemam schvaleny doprovod. Pediatricka mi nemoze vystavit ocr-ku, lebo ze je to protizakonne, poradte, co mam v praci cerpat aby som nemusela mat dovolenku 3 tyzdne? dakujem za vsetky rady
A prečo nemáš schválený doprovod? Preto, že má 6 rokov? Nikde nie je presne dané, že od tohoto veku je dieťa dostatočne nezávislé na rodičoch. Len sa to predpokladá, že áno. Ja by som to zahrala tak, že ešte nebol dlhšie ako pár dní bez matky a trvala by som na doprovode. V tom príde máš nárok na OČR, alebo PN. Tu sú nejaké články o tejto téme.
http://www.socpoist.sk/aktuality-na-nemocenske-...
https://zivotbezantibiotik.sk/poslat-dieta-do-k....
je iné byť PN so 6 ročným dieťatom a iné byť PN ak to dieťa ide do nemocnice alebo kupeľov. Dieťa od 3 rokov nemá "schválený" doprovod na PN ani v nemocnici, čo je fakt smutné, ale v tomto štáte je to tak. Zrejme ti nič iné ako neplatené voľno neostáva.
@marcelatt mal by vystaviť obvodný lekár, teda tvoj lekár a miesto pobytu sa uvedie adresa kupeľov
@kristinaanna muz zistil na soc. poistovni ze takuto PN-ku mi ma vystavit pediatricka, tak som jej volala a ona mi tvrdi ze ona mi take vypisat nemoze...ja sa asi zblaznim
ved nech ti tú PN vystavia v kúpeľoch , to sa nedá? o neplatenom voľne kvôli 3 týždňom neuvažuj.. počuj a nemôžeš ísť na 10 dní na očr a zvyšok bud dovolenka alb očr na druhé dieťa ak máš?
@bocianka123 uz som to poriesila, musia mi to vystavit v kupeloch a vystavia mi PN-ku...ocr-ka sa neda vystavit, to by bolo protizakonne, lebo dieta bude v starostlivosti zariadenia
@didamt vieš čo záleží na diagnóze a ochote lekarky. Ja som chodila ešte aj s 12- ročným. A preplacali mi v pohode všeobecná doprovod. Zažila som v kúpeľoch rôzne situácie kedy iné deti tak plákavali, nechceli sa sprchovať a ani jesť. Preto som bola šťastná že som chodila s ním. Veľa krát som sprchovala iné deti čo sa sestričkam nechceli dať. Deti si tam veľa krát tak ubližovali navzajom. Deti mali zakázané povedať čo sa tam deje a keď pre nich prišli deti povedali rodičom.
Ja by som schvaľovala kúpele rodičom aj do vyššieho veku lebo situácie sú občas hrozne tam 😓😒😓
@marcelatt hovorím že záleží od diagnóz, môj ma rôzne diagnózy a preto mi schvaľovali doprovod ale už kúpele nepomáhajú tak nechodíme. Veľa mám skôr už pomáha more čo chodievame. A aj to som riešila toľko samého som nechcela nechať. V praci mi nikdy nerobili v tomto problémy tak som išla keď som mala možnosť.
@marcelatt skusila by som sa dohodnut so zamestnavatelom na neplatenom volne....