Sice porodim uz v 17veku ale potrebujem vediet ak nechcem uviest otca dietata,cize bude otec neznamy .ako musim postupovat aby dietatko malo zakonneho zastupcu mna alebo mojich rodicov,a ci je potrebne tahat sa koli tomu po sudoch alebo sa to da vybavit aj inak...dakujem
Otca dieťaťa ti bez jeho písomného súhlasu do RL nezapíšu (ak nie ste zobratí - čo asi nie ste). Je na to tlačivo ktoré musíte obaja spísať/podpísať na matrike myslím (robia to na každom mestskom úrade). A keďže nie si plnoletá zákonným zástupcom budú tvoji rodičia. Čo sa súdu týka to neviem. Ak sa ale otec rozhodne že v RL zapísaný byť chce, môže podať návrh a byť zapísaný aj dodatočne
musis podat na sud ziadost o priznanie rodicovskych prav, kym nemas 18 rokov..do rodneho listu meno otca uvadzat nemusis..
Nezabudni však na to, že ked otca neuvedieš do RL, tak ti nebude nič platit na dietatko a kedže si nepracovala, budeš dostávat len rodičovský príspevok, čo je 200 eur a prídavky na dieta okolo 20 eur. Dieta bude musiet mat určite zákonného zástupcu, ale neviem presne ako sa to vybavuje, skús sa opýtat na matrike.
@janickacrazy vie urcite preco ho tam nechce mat a asi ma na to dovod, milujem vetu aspon ti budenieco platit to je dost hlupucke, nie? Asi jej par koruniek nepomoze a urcite nedostane tolko kolko od neho aby z toho vyzila. Nie kazdy dobre zaraba a nie kazdemu urcia super vyzivne a vela zavisi sj od sudcu. Na to aby mala rodicovske prava musi dat na sud co jej odklepnu a otca nemusi davat do RL.
praca na sud musis podat ziadost uz teraz kym este babenko neni nasvete. a musis tam mat rodocov. priatel tam nemusi figurovat ak tebe to je lepsie tak, kazdy mame svoje dovody.
viem prestne co prezivas! pred 3 rokmi som bola na tom rovnako! ties som v 16tych otehotnela🙂 musela som to riesit cez sud oca som neuviedla do rodneho listu ale coskoro to spravim pretoze kazde euro mi pomoze! 🙂 ak ty mozem poradit podaj na sud o priznanie rodicovskych prav 🙂 aby si dostala porodne a bolestne🙂 samozrejme musis udat porucnika za teba a malicke ale davaj pozor ziadnom pripade nesuhlas ze prides o rodicovske prava pretoze ty nedaju ani cent s porodneho!! musis trvat na svojom🙂 takze bubdes mat fdva sudi 🙂 o priznani rodicovskych prav a o zverenie porucnika predpokladam ze das svoju maminu 🙂 drzim palce🙂 a malinkemu vela zdravia prajem 🙂 🙂
ak sa budes chciet este na nieco spytat kludne mi napis 🙂
hm vidím že piatok večer škola skončila víkend sa začína.
ak je toto pravda tak z fľaku ti poviem že sa ti dostane aj kritiky s toho dôvodu že si sa ty a tvoj partner mala/ mali chrániť.
a k tomu uvedeniu otca do papierov je to len na tebe