Malý technický preukaz

daniel_12
20. máj 2024

Zdravím.
Pred týždňom sme kúpili jazdené auto. Pri kúpe som dal predávajúcemu overené splnomocnenie, tak hneď na druhý deň išiel predávajúci na polícií a rovno auto prepísal na mňa. Dnes po 3 dňoch mi prišiel Nový Veľký Technický. Neviete kedy mi príde Malý Technický? A s veľkým môžem jazdiť? A keď poistka nie je na držiteľa auta tak musím potom ísť auto prepísať na otca? Keďže ja som mladý, a na mňa je poistka dráha. Keďže vraj po novom musí byť poistka na auto na toho človeka na koho je prepísané auto.

Ďakujem.

dixitka
20. máj 2024

Poistka neviem, ale áno, s veľkým technickým môžeš jazdiť. Malý techničák mi obidva razy, čo som to riešila, prišiel tak po 2-3 týždňoch.

chrobak7
20. máj 2024

@daniel_12 Trochu tomu nerozumiem, že poistka nie je na držiteľa. Má auto iného vlastníka a iného držiteľa? Lebo už pri prepise musí predávajúci predložiť PZP na auto uzatvorené na nového majiteľa. Tak na koho ste urobili poistku? Koho je teraz auto?

Nechaj ho už na seba, nevymýšľaj s poistkou. Aj tak raz budeš musieť mať nejaké auto na seba a čím viac rokov budeš mať poistene, tým väčšie bonusy budeš mať.

gas1201
20. máj 2024

@chrobak7 to s tou poistkou nie je úplne tak. keď som kupoval jazdenku, predavajucemu som dal splnomocnenie. on to prepísal na mňa a až následne (pár dní na to až lebo autom som nejazdil) som išiel do poistovne riešiť pzp.

@daniel_12 neprepisuj to už na otca , už to nechaj tak. to budeš každé jedno auto prepisovať na otca do konca života? neblázni. zaplať ju a užívaj si že máš auto.
maly techničak mi kurierom prišiel asi za 2 týždne. normálne jazdi s velkym.

daniel_12
autor
20. máj 2024

@chrobak7 Predávajúci ho prepísal lebo svoju poistku ešte nezrušil, tak preto. Pri kúpe som dal na seba splnomocnenie. Tak ja som teraz vlastník auta a otec je poistník auta. Len teraz či to môže byť teraz tak. Neviete mi povedať?

zanka777
20. máj 2024

@daniel_12 no podľa toho čo ja viem toto už nemôže byť tak že iný majiteľ iný poistnik.... To platilo a dalo sa takto pár rokov dozadu.... Teraz normalne poisti na seba a máš pokoj.... Kľudne s veľkým technicakom jazdí a do dvoch týždňov cca ti príde poštou malý techničák... Klud 😉riešime to pomaly každé dva tri mesiace takže viem ako to chodí

daniel_12
autor
20. máj 2024

@zanka777 Rozumiem. Ďakujem za radu😊.
Ale poistku už mám na otca. Takže teraz musím ísť na prepis a auto prepísať na otca?

zanka777
20. máj 2024

@daniel_12 ja by som normálne povedala otcovi nech to zruší a ty si urob na seba poistku

chrobak7
20. máj 2024

@daniel_12 TAk to prepíš na otca. Bude ťa to stáť nejakých 10 €, značky môžete nechať na aute, nepotrebujete nové.

daniel_12
autor
21. máj 2024

@chrobak7 Áno viem, značky môžu ostať. Vďaka.