chcela by som poprosit o radu. do rodneho listu som neuviedla otca dietata a on sa to dozvedel. chce, aby sme isli na matriku podpisat suhlasne vyhlasenie. ja s nim nekomunikujem a ani nemam zaujem. neviem co vsetko mu bolo povedane, ale kedze vie, ze tam nie je zapisany, tak predpokladam, ze ma aj ostatne info. mali na matrike pravo podat informacie o mojom dietati cudziemu cloveku?
ahoj believe on sa asi chce uistit ze tam nieje zapisany a ze mebudes chciet vymahat vyzivne.podla mna
no on zaujem ma, ale vzhladom na iste veci to ja nechcem urobit......on nemal vobec ziadne informacie cca od 5 mesiaca tehotenstva, nevedel ani kedy sa dieta narodilo a predsa ma tieto informacie.......tak neviem.....mohli zauradovat znamosti po uradoch - no mali na to pravo?
asi to skonci na sude, bude ziadat urcenie otcovstva. na druhej strane potom bude platit vyzivne.
believe, no veci sa majú asi takto. Pokiaľ ty vieš a si si istá, že ten muž je otcom tvojho dieťaťa a on bude chcieť, aby bol zapísaný ako otec dieťaťa, tak tomu sa neubrániš. Návrh na určenie otcovstva môže podať aj muž, ktorý tvrdí, že je otcom dieťaťa. Začne sa klasické sporové súdne konanie, kde budeš vyslúchnutá aj ty aj tento muž a ak nedôjde k určeniu otcovstva súhlasným vyhlásením rodičov, súd nariadi znalecké dokazovanie, urobia sa genetické testy a podľa ich výsledku bude znieť aj výrok rozsudku. Takže ja by som ti odporúčala lacnejšiu alternatívu - ak si si istá, že je otcom dieťaťa, tak nech je otcovstvo určené súhlasným vyhlásením rodičov.
Ahoj,ak sa nemylim,na matrike mu nemuseli nic povedat,pretoze ak by si ho tam chcela mat zapisanehe musi ist stebou osobne....Takze ked na matrike stebou nebol,ani si nemala overeny jeho suhlas,ze chce byt zapisany ako otec,tak si ho tam nemohla dat zapisat...