Mala by som nárok na PN celý čas?

19. aug 2023

Ahojte, neviem či mi bude vedieť niekto poradiť ale bola na PN 2.12.2022-31.3.2023 potom som išla späť do práce a nastúpila na PN 10.5.2023-31.8.2023 budem končiť.. moja otázka je keďže to boli rizikové tehotenstva ale skončili potratom keby otehotniem v októbri- novembri a idem na rizikové tak by som mala termín cca koncom júna- júl a čiže pn niekedy do mája. To by som mala nárok na tú PN celý čas alebo nie ? Ako sa to ráta tých 52 týždňov že aj rozdielne keď popri Tom pracujem alebo keď pretrváva nonstop tá PN?

bublinka1426
19. aug 2023

nesmiebyt na PN dlhsie ako rok SUVISLE...

lebo ked PLANUJES a CHCES byt znova dlhodobo pn musis odrobit dalsie 26 tyzdnov....

ty si robila medzi tym tak si nebola tak dlho PN...

autor
19. aug 2023

@bublinka1426 ja som odrobila celý apríl a 9 dní z mája.. a teraz minimálne celý september a október určite odrobim a ak by sa to podarilo tak možno ma znova sa na rizikové.. čiže by som tak mala nárok na ďalších cca 5-6 mesiacov na PN? No bola som 4 mesiace a 4 mesiace na PN teraz

bublinka1426
19. aug 2023

podla mna ano. ono sa to meni ked si rok na PN a potom ked odrobis mesiac mozes byt max nejaku alikvotnu cast na PN,

A az ked odrobis 26 tyzdnov mozes znova na rocnu PN. takto mi to povedal lekar.

autor
19. aug 2023

@bublinka1426 budem musieť skočiť na sociálku sa opýtať že čo tam vlastne povedia ale tak na rok nepotrebujem zas PN a pri mojej práci by bol risk po Tom zostať čo najdlhšie v robote

bublinka1426
19. aug 2023

vyskusja napisat. oni maju taky formular, mne vzdy pomohli.

lilinka88
19. aug 2023

Ak by si išla na PN povedzme v novembri,tak ti to určite nevyjde na celé obdobie do materskej. Sleduje sa obdobie rok spätne od začiatku aktuálnej PN. Čiže ak by si nastúpila na PN 11/23, tak sa sleduje, koľko PN si mala v období 11/22-10/23 a toto obdobie sa ti odpočíta od nároku 52 týždňov. Čiže v tvojom prípade by ti to vychádzalo cca 4 mesiace PN. Jedine ak by si od poslednej PN odrobila 26 týždňov, máš znova nárok na celých 52 týždňov PN

autor
19. aug 2023

@lilinka88 a keby som teda mala iba tie 4 mesiace PN a vlastne tie prvé 2 mesiace ešte možno odrobila a išla na materskú 8tt pred pôrodom tak by som mala ten 1-2 mesiace nevykryte a to znamená že by som mohla byť si ce doma na PN ale bez príjmu alebo by som musela nastúpiť do práce? Neviem či som to napísala chápavo

lilinka88
19. aug 2023

PN môže trvať aj ďalej, bez nároku na výplatu nemocenského