Dobrý den, chcela by som sa spýtat či maju nárok na štipendium moje 2 deti ktore chodia na SOU. Manžel je na invalidnom dôchodku dostáva- 311€ a ja poberám opatrovateľské- 220€. Sme 4-členná rodina.
Ďakujem.
Ja práve na to prospechové štipendium sa pýtam. Lebo neviem či tam ide o životné minimum...ked sme štvorčlenna rodina.
Ďakujem.
@sabiiiiiiiiina prospechove zavisi od prospechu, nie od prijmu rodiny...
@sabiiiiiiiiina prospechove stipko zavisi od dosiahnuteho prospechu, nema nic spolocne s rodinnym prijmom
ale popytajte sa aj na socialne stipko
najlepsie je oslovit triedneho pedagoga, alebo vedenie skoly
@katy2 Ja si teraz čítam že štipendium závisi od výšky životného minima- ak príjem mame výšší tak štipendium nedostaneme (my ten prijém máme vyšši). Tak neviem...
@sabiiiiiiiiina ale musis rozlisovat stipendium socialne a prospechove! ved do tej skoly zavolaj a uvidis co povedia
@sabiiiiiiiiina Najlepšie bude opýtať sa na to priamo v škole.
Ďakujem vám...
@sabiiiiiiiiina Inak každá serióznejšia škola by informácie o štipendiu( kto má naň nárok a pod. ) mala mať na svojej www stránke.
@pribinak Neviete náhodou či motivačné štipendium a prospechové je to iste?
@sabiiiiiiiiina najlepsie urobite,ak si vyziadate tlacivo na socialne stipendium,vyplnite,dolozite potrebne doklady a oni vam vypocitaju.
@sabiiiiiiiiina Asi to tbude to isté. Na priznanie sociálneho štipendia v plnej výške ale treba aj dobrý prospech. Skús si prečítať toto: http://www.sstv.sk/?page_id=93
motivacne a prospechove je to iste, teda odmena za dobre studijne vysledky, toyo nema nic spolocne zo socialnou situaciou rodicov a studentov
socialne je pre studentov zo socialne slabsich rodin,
to ti lepsie ako my tu, povedia v skole, bud tam s detmi skoc, alebo zatelefonuj. niektore skoly maju okrem socialneho stipendia aj prospechove stipko