Dobry den chcel by som sa opytat ci ma zmysel podat odvolanie proti rozhodnutiu o vyradeni z evidencie uradu prace dna 23.03.2022 som podpisal dohodu o pracovnej cinnosti od 25.03.2022 do 30.04.2022 a dna 24.03.2022 mi prisla z uradu ponuka prace na ktorej som nebol či sa to uvadza ako dovod ze som uz mal podpisanu dohodu inde od 30.03. ma vyradili z uradu podporu som poberal od 08.02.2022 18.05.2022 nastupujem do novej prace nejde mi ani tak o peniaze skor o princip dakujem
no ja som doniesol 24.03 kopiu dohody o zamestnani na urad ja som mal na nej 10 hod tyzdenne ale robil som skutocne 40 h tyzdenne takze tu druhu robotu by som nemohol vykonavat
@gojko19 ale to je jedno, mal si dohodu na 10 hodín týždenne. Oni ťa poslali zrejme na normálne plnohodnotné zamestnanie. Ako evidovaný si bol povinný hľadať si zamestnanie. Plný pracovný úväzok je viac ako dohoda na 10 hodín týždenne, takže áno, mal si ísť na pohovor. A ešte sa budeš oháňať tým, že robíš načierno? Na zmluve 10 hodín a reálne robíš 40? To vážne?
Tak ja sa v tom moc nevyznam to mi daly v tej praci taku zmluvu a to obla iba do 30.04 na mesiac aj par dni ja viem ze som urobil chybu ze som mal ist na ten pohovor ale vybavol som si lekara potvrdenie do prace a potom som uz nastupoval do prace
Ak ti ide o princip, tak sa priznaj, ze si robil na cierno a daj to do piriadku.
Pracovný pomer má prednosť pred dohodou. Úlohou UPSVR je Vám ponúknuť prácu.
Ani nehovorte nahlas, že robíte 40h týždenne..
Vyradili Vás pre nespoluprácu na 6 mes. k tomu 30.03., pretože svojou neúčasťou ste odmietli možnosť zamestnať sa. Tu odvolanie voči rozhodnutiu je bezpredmetné.
a naco chces podat vlastne odvolanie ked nastupujes do novej prace?
Ja viem zem som urobil chybu ze som mal ist na ten pohovor ale zbehlo sa to dost rychlo 23.03 ma zavolali a rovno sme podpisali aj zmluvu a o dva dni som nastupoval aj tak som zarobil za april viac ako som mal co som aj dolozil na urad ja len ze či to nespada do tych prekazok ked ze uz som mal podpisanu tu pracovnu dohodu
@malinovka333 aby si sám neplatil zdravotku, ale cvakol to ešte štát 😉
Mohol si si dať na 24.3. PN ale to je jedno už.
budeš musiť vrátiť podporu..
@zuzanka.zuzu ale ved kolko by ho to vyslo? lebo ved to je mesiac ci ani nie,co robi z toho taku dramu, spravil chybu tak zbytocne bude podavat odvolanie, podla mna sa mu tam nechcelo ist na tu ponuku a vyhovaral sa na dr, ved to sa da vybavit aj popri doktorovi
ja len tak ze mi to nepride uplne fer ze som poberal podporu ani nie 2 mesiace a uz ma vyradili aj ked som sa snazil najst si pracu a taku zmluvu/dohodu mi dala personalistka v tej praci
nejdeš na pohovor, kde môžeš mať normálnu prac.zmluvu + priznávaš, že robíš na čierno a ešte zvažuješ podať odvolanie ??? to snáď nie je pravda 🙄
Tak ja som mal uz skor podpisanu tu dohodu a v tam uz so mnou pocitali
.... mal si "len " dohodu ......t.z., že si mal stále všetky práva, ale aj povinnosti uchádzača o zamestnanie ....a jednou z povinnosti bolo ísť na to výberko ........
To, že ti personlasitka dala takú zmluvu je jedna vec, že si ju podpísal je už tvoja zodpovednosť. No len kukni záverečné ustanovenia tej zmluvy, asi tam bude niečo v štýle (nie doslova!) "som plne spôsobilý na právne úkony, porozumel som a zmluvu som dôkladne prečítal, neuzatváram ju ani v tiesni či za nápadne nevýhodných podmienok, na znak súhlasu ju podpisujem". To sú všetky tie bla bla, ktoré veľa ľudí ignoruje, a potom sa čudujú a dospelý ľudia sa vyhovárajú na to, že "mne takúto zmluvu dali". Odvolať sa môžete, bude to ale zbytočné a aby ste tým náhodou nezavarili tomu zamestnávateľovi a sebe na kontrolu z inšpekcie práce a prípadnú ponuku za robotu na čierno.
@oblecenie99 snáď by nebol taký hlupák, že by povedal, že tam robil 40 h.A firmy to majú ošetrené a určite má vo výkaze len tých 10 h
To je tak, keď chce človek podporu a ešte aj klame a viac zarobí na dohode.
@luccija snáď nie.... len pre istotu už radšej upozorňujem, skúsenosť hovorí radšej upozorňovať na všetko, aj na nemožné :D
Tak na urade nepoviem ze som robil 40h a stym ze za april ma vyradia z evidencie som bol oboznameny a myslel som ze ked si nenajdem pracu tak sa znova prihlasim len som myslel ze je lepsie si zarobit aspon takto mesiac bola to prava praca kde sa mi ozvali ked som bol na pohovre
@oblecenie99
Tak ona to nebola robota na cierno oni aj normalne posielali na urad kolko robim len dali menej hodin
@gojko19 dohoda pre úrad prace nič neznamená, ja som počas zaucania robila na dohodu, mala som aj vypísaný papier potvrdeny od zamestnávateľa že ak zvladnem zaucenie berie ma na tpp, aby ma neposielali do práce inam...pre nich to nic neznamenalo posielali ma dalej a musela som chodit kade tade, vsade som dala výhovorku ze uz pracu mam istú inde len potrebujem potvrdenie na urad a vsade ma pochopili... Je to ťažké si hladat prácu, zaucat sa aj plnit požiadavky od úradu prace..
No tak nič ja len aby si nemysleli ze som tam nesiel ze som leivy alebo tak dakujem za rady
@gojko19 10 hodín si robil normálne a 30 načierno a je úplne jedno co si oni myslia, nesplnil si podmienky tak ťa vyradili
Ak ťa úrad práce poslal na pohovor a ty si sa nezúčastnil ani si nepožiadal o preloženie termínu pohovoru ani si úrad neinformoval, že od 18.5. máš prácu, tak áno, vyradenie je v poriadku. Ako evidovaný si mal aj povinnosti. Súhlasil si s nimi, keď si sa evidoval.