Má sused povinnosť upratať si po rekonštrukcí?

1. okt 2024

jedna sa o stare stavby kde este nebol dodrzany odstup medzi jednotlivymi budovami/domami. Sused si zatepľoval.. máme plný dvor polystyrénu, ulicu tiez, na oknách mi dokonca skončili malé kúsky toho čo sa dáva na fasádu.. Nie je to tragédia, ale nejde to dole. Horší je ten polystyrén ktorý je všade
sused povedal že nás môže j*bať… 🙂
Mal by si to po sebe upratať? Alebo to nie je jeho povinnosť

cacianka
1. okt 2024

pred rekonštrukciou ste mali mať spísanú zmluvu, za akých podmienok dovolíte prístup susedovi k jeho zadnej stene z vášho pozemku,
mali ste tam zakomponovať termíny (dátumy od do, časy od do, ne ktoré miesta si môže rozložiť lešenie a kde položiť materiál, a nakoniec upresnenie o uprataní a odstránení škôd, následkov

kvietok2012
1. okt 2024

By som to pozbierala a prehodila cez plot...

kavasmliekom
1. okt 2024
anjelicek26
1. okt 2024

Tak gulicky odleteneho polystyrénu k vám asi fakt zbierat nepôjde.. co sa da pozbierať a hod mu do dvora

simca06022011
1. okt 2024

no len ten polystyren vam nafuka od neho spat.. ano mal by vsetko odstranit.. a to okno, no odporucam cim skor skusat dat to dole, lebo su take co ani nedas dole.. niekde som videla na fb ako to riesili.
Na gulicky odporucam vysavac pouzit..
Inak to mal robit tak aby to nelietalo kade tade.. zaujimave, u nas susedia stavali 3domy teraz, oproti sa zateplovalo a nikde tu nic nelieta. Teoreticky to ale mohlo byt aj pocasim, tak zase aby som ho nehejtovala :D

autor
1. okt 2024

@cacianka Na nasom pozemku nikto nebol 🙂

muchotrafka298
1. okt 2024

Ja by som mu tie kusy nahadzala na jeho pozemok, vsetko by som pozbierala, ked sa vyjadruje tak, ako si napisala, bolo by mi to jedno. Co mas poskodene od tej "omietky" ocisti co najskor, nech Ti to tam nezaschne a neposkodis potom nic u seba pri odstranovani.

luccija
1. okt 2024

Mal, ale...stačí, že zafúka vietor a je to vsade

osky
1. okt 2024

@kvietok2012 ked je to takyto blbx sused,prehodil by to naspät..a prehadzovali by to do vianoc....

Ak ste sa spolu o tom uz bavili a nie je ochotny,upracte si to vy.
Mna by viac stvsli tie okna-ked vravis,ze to nejde dolu.
Ale ani s tym nic neurobis.
Mozes ho ohlasit na obenom urade,mozno oni maju na to nejake paky..

kvietok2012
1. okt 2024

@osky tak pri mojej povahe by to neprehodil, lebo do p...by som ho poslala ja..

nyusika
1. okt 2024

Ja si myslim, ze naschval vam to na pozemok nenahadzal.
normalne by som si to povysavala, pre mna su dobre susedstke vztahy dolezitejsie, ako nejake dotahovanie sa - kto ma na co pravo a co nje koho povinnostou.

danica2711
1. okt 2024

@nyusika len tak na okraj, oni ale dobré susedské vzťahy zjavne nemajú, keď im povedal, že ich môže j.bať... naschvál-nenaschvál, mohol prejaviť nejakú ochotu alebo sa aspoň ospravedlniť

cacianka
1. okt 2024

Domnievala som sa že zatepľoval svoju fasádu aj z vašej strany

petulda333
1. okt 2024

@nyusika no a prave preto by som ja upratat po sebe sla. Jemu je to zjavne jedno

nyusika
1. okt 2024

@petulda333 samozrejme, že by som si po sebe upratala - všetok bordel, o ktorom viem. ale zase tie mini guličky proste vietor rozfúka, to sa fakt nedá ustriehnuť.

petulda333
1. okt 2024

@nyusika ale ona nepise o mini gulickach. Na nasej ulici prerabali a bol rozfukany polystyren,nie gulicky ale zvysne kusky a niektore dost velke

hedviga2
4. okt 2024

Pozbierala som a hodila do čierneho kontajnera. Nebudem si kvôli pol hodine robiť nervy. Tých bude ešte s takým susedom.

maryetta
4. okt 2024

My sme zateplovali takto pred rokom. Kazdy jeden dwn som chodila a kontrolovala ze kde co upratat. Dokonca najblizsi susedia tak som im isla na dvor vyzberat. Potom mi ale pani domaca ze s tym si nemam robit starost ze ona si na svojom vyzbera sama (to som bola tehu v 7-8.mesici tak asi aj preto). Ale proste upratovali sme po sebe vzdy.