Moze si priatel na mna uplatnit očr, ak ma posledne tyzdne vozí na tehotenske poradne do nemocnice alebo si musi cerpat dovolenku ci nahradne volno?
nie ste manželia, nemá nárok, toto je nevýhoda žitia na divoko
OČR znamená "ošetrovanie člena rodiny" , teda priateľ by musel byť manželom a druhá podmienka je, že starostlivosť o ošetrovanú osobu musí byť celodenná, čo v prípade dovozu do nemocnice nie je splnené .
Nárok na OČR s tebou nemá, nie ste zosobášení.
nie nema
Nemoze, OCR je iba na rodinného prislusnika a ty nie si jeho rodinou
Nechapem, mas zlomenu nohu alebo si telesne postihnuta? Lebo v inom pripade nechapem, preco by ta ktokolvek "musel" vozit do poradne ci na vysetrenia. OCR sa poskytuje v pripade, ze je opatrovanie clena rodiny nevyhnutne a nie na taxisluzbu. A len clenovi rodiny, frajer sa za clena rodiny nepovazuje.
co by ste uz nechceli dievcata ...
http://www.socpoist.sk/osetrovanie-choreho-clen...
tu to mas priamo zo zdroja. mne z toho vychadza, ze aj keby bol manzel, tak navstevy lekara ako doprovod sa nepovazuju za ocr...blbe komentare si nevsimaj, mna tiez priatel obcas vozi lebo lekara mam daleko od domu a ak mi robi sono, tak chce byt pri tom...proste je starostlivy, nie ze ja by som bola extra pohodlna. nech si to radsej nadrobi alebo si vybavi u svojho zubara/vseobecneho peciatku o navsteve, sam ma narok na 56 hodin lekara za rok
boze co je na tom take hrozne ze ju vozi na poradne,nechapem...
odvoz na tehotensku poradnu nie je osetrovanim clena rodiny a v tvojom pripade tym duplom, kedze ste len priatelia! Si snad vazne chora, ked nezajdes do poradne sama? Snad odovzat moc, nechat si zmerat tlak, stupnut si na vahu a nechat sa prehliadnut gynekologickou zvladnes aj sama a v cakarni hadam neodpadnes, ci? 😉
@lilka5566 no nic nie je na tom hrozne, ale nie je to osetrovanie clena rodiny. Hrozne je, ze to vobec niekoho napadne spajat! Rozvoz zdravej zeny na poradnu je mierne .....
Keby bol manžel, mohol by si uplatňovať 7 dní do roka (aj po častiach) na návštevu lekára s manželkou (členom rodiny). Nie OČR. To by si napríklad mohol (keby bol manžel) po sekcii, ošetrovať ťa. Môj tak so mnou bol.
Podla mna nema narok na OCR.