Ahojte. Po 6r. som ukončila vzťah s mojim partnerom. Neboli sme vydatý, nemáme spoločný majetok, žiadna hypotéka alebo spoločný dom. Býval u mňa v mojom byte. Teraz sa mi vyhráža s tým, že neodíde z bytu kým mu nedám 50% zo všetkého čo sa nachádza v byte. Má na to nárok? Ja mu vrátim iba tie veci, ktoré kúpil on sám z vlastného (TV, auto, pračka), ale okrem toho (z právneho hľadiska) mu nič nemusím vyplácať, mám pravdu?
nie nemá nárok na nič...majetok si môže uplatňovať iba v manželstve,a iba na ten,ktorý ste nadobudli spolu v manželstve..ak niečo do bytu kúpil,môže si to vziať pod pazuchu a vypadnúť 😀
nemusis mu vyplacat vobec nic. Auto, ak je na jeho meno, patri jemu, pracka a tv su spotrebny majetok, hnala by som ho svinskym krokom. Bez platenia. Netreba sa obavat, mamicka mu urcite udrete ego pofuka (alebo nova priatelka)
Ziadny pravny narok neexistuje, ty mu nemusis dat ani to co on kupil, ak chces byt spravodliva tak mu tie veci vrat...ak nechce z bytu vypadnut mozes kludne poziadat policiu o asistenciu, pokial ma u teba trvaly pobyt chod a zrus mu ho...alebo mu uplne teatralne vyhadz veci z balkona a vymen zamky 😉
ako prve by som vymenila zamky a povedala mu ze ak sa zacne vyhrazat pojdem na policiu
Samozrejme mas pravdu. Nech si berie svoje veci a ide. A hned ako odide, zavolaj zamocnika🙂.
Nemá nárok na nič, nebol tvoj manžel. Vrátila by som mu len to, čo kúpil naozaj len on, ako si už spomínala práčku, TV,.....inak nič. Vymenila by som zámky, a určila mu termín, kedy si môžem prísť po svoje veci.
Smutná Vlaďka nemusíš byť smutná! Tak ako ti dievčence radia, daj mu tie jeho veci, vymeň zámku a môže sa radovať. 🙂
pokial nemate napisanu neaku zmluvu ktoru ste obaja podpisali tak nie to co on teda kupil za svoje tak to mu daj