Má manžel nárok na OČR, keď ja budem po cisárskom?

alzbetkaaa123
12. nov 2020

Ahojte žienky má manžel nárok na OCR keď budem po sekcii?? Alebo ako ste to riešili vy keď vám nemal kto pomôcť išiel manžel na PN?
Ďakujem za každé info 😊

dskjhfdlkdjhl
12. nov 2020

@alzbetkaaa123 Som po dvoch cisarskych a nikdy som nepotrebovala, aby mi prisiel niekto pomahat, ani manzel si nebral OCR. Je to sice operacia, ale da sa pomerne normalne po nej fungovat. A to som mala po druhom porode komplikacie, ale nejaku specialnu pomoc som nepotrebovala.

najk
12. nov 2020

Zalezi, ci to je prve, alebo druhe dieta. Ked to je prve, tak po prepusteni domov uz budes normalne fungovat, tak nie je dovod, aby mal na Teba ocr. Ak je to druhe a potrebujes, aby sa zatial staral o prve kym budes v nemocnici, tak mu ocr vypise detska lekarka..Nam to vypisala od prveho dna nastupu do nemocnice na 10dni.

veronikaszabova
12. nov 2020

Suhlasim s kockami vyssie. Zvladnes to aj sama 🙂
Ja som sa napriklad dala do poriadku skorej po cisarskom, ako po prirodzenom porode.

Ale k otazke - PN mu lekar nevypise, ked je zdravotne OK. OČR na manzelku by snad bola moznost.

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
korinecka
12. nov 2020

@alzbetkaaa123 padavka nepadavka, každá žena je iná. Môj názor je, že ak aj sa budeš cítiť ok tak nech manžel kľudne ostane na OČR, alebo aj na PN ak máte aspoň trošku chápavého doktora. Nebol by prvý ani posledný. Skoro každý to využíva, takže ak sa to dá využiť, využi to.

alzbetkaaa123
autor
12. nov 2020

Som prvorodička, ja sa len pýtam preto aby som to mala zistené ak by sa niečo skomplikovalo,chápete už stressujem 😊🤣

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tajkoska
12. nov 2020

@alzbetkaaa123 kľudne OČR, veľa šťastia

alzbetkaaa123
autor
12. nov 2020

@korinecka ďakujem za normálnu odpoveď taku nejakú odpoveď som čakala ! 🥰🥰🥰

korinecka
12. nov 2020

@alzbetkaaa123 nie je za čo, aj ja by som takú nejakú chcela počuť 🙂 u mňa v bývalej práci si brali aj OČR, aj PNky aj dovolenky kľudne aj na 2 týždne. A všetko bolo v pohode. Treba využiť keď sa dá. Prajem veľa zdravia a pohody 🙂

najk
12. nov 2020

@alzbetkaaa123 to si rovno mala napisat aku odpoved ocakavas. My sme nemohli vediet, ze nechces pocut, ze po cisarskom zeny normalne funguju a staraju sa o dieta aj domacnost 🙂 Daj vediet, ci Ti doktor ocr napisal, lebo ja som raz chcela pre seba ocr, ked som mala vysoke horucky a doma dieta a doktorka mi povedala, ze ocr na mna by manzelovi vypisala len keby som bola vyslovene leziaca. Ze na nejaku anginu nehrozi. A cisarsky na ten 4 - 5ty den mi urcite horsi ako angina nepride. Preto som sama zvedava, ci tu ocr dostanes..

dajana19
12. nov 2020

@najk 👍👍👍

dskjhfdlkdjhl
12. nov 2020

@alzbetkaaa123 Ved si mohla napisat, ze chces, aby sme ta v OCR podporili, hoci by Ti aj nic nebolo. No, tak sa na buduce ani nepytaj, ked vies, aku chces odpoved.

janula12345
12. nov 2020

@alzbetkaaa123 oficialne isto nema narok na ocr len kvoli cisarskemu. Takze odpoved na otazku je podla mna nie. Ale da sa asi vsetko, ak sa chce. A za mna, aj ked bolest po cisarskom bola necakane silnejsia ako som cakala a asi to najhorsie co som zazila🙂)) je to iba prve 3 dni cca. To jednoducho zena musi rozchodit.

alzbetkaaa123
autor
12. nov 2020

@najk skôr my to prišlo ako keby som bola neschopná sa postarať a na odpoveď tej pani sa mi páčilo to že napísala že to treba využiť ak sa to dá lebo ma ozaj pravdu nikdy sme nemarodovali stále len v robote ja aj manžel tak si myslím že aspoň týždeň aby si aj on tak vychutnal to baby kým prídeme domou nieje na škodu ak sa to samozrejme da či sa teda da ;) ale ďakujem všetkým 😘😘😘😘

pininka1
12. nov 2020

@alzbetkaaa123 rozhodne by mal ostat doma aspon chvilu,ja niesom ziadna padavka,mam tri cisarske za sebou ale prvy bol najhorsi a ozaj nemozes vediet ako to dopadne. U mna prilis velka strata krvi, tri dni ma nevedeli postavit na nohy bez toho aby som odpadla. Tyzden som chodila v predklone a dieta malo skoro 5kg. Uz len na to podanie na kojenie hlavne v noci mi muz velmi pomohol. Netreba zo seba robit silou mocou stroje. Ak sa da,nechaj si urcite pomoct, je to predsa aj jeho dietatko. Ja som poslednu rodila cez statny sviatok a normalne mi moj porodnik potvrdil papier pre muza do roboty kedze oni maju nepretrzitu prevadzku.

benit
12. nov 2020

Mam dva cisarske, rozdiel 4,5roka. Fungovala som po prepusteni normalne. V skolke mali kiahne, tak aj mala zostala doma, aby babo to hned nechytilo. Nikto si nebral očr.

katulienkax
12. nov 2020

Ženy sú hnusne sebecké potvory ja som napr mala take migrény zo spinalky žeby somsa zgrcala, mne ale pomohli moji rodičia keďže boli už na dôchodku a na vnúča sa tešili; ale muž by si veru vzal dovolenku keby bolo bývalo treba.

pininka1
12. nov 2020

Ja by som rada vediet kedy by si teda ten muz mal brat napr. dovolenku ked nie prve dni po porode prveho babatka. Potom sa necudujem ze je tu x tem ako muzi vobec doma nepomahaju. Mne tiez netrebalo pomahat, ale moj muz chcel ostat doma, aby bol so svojim dietatom tie prve dni a nema to nic spolocne s hrdinstvom ani s lenivostou danej zeny. Ja vo svojom okoli poznam len jednu zenu ktorej muz isiel hned do prace, ked ju doniesol z porodnice a nebolo to z financnych dovodov. Nie kazda byvame v meste kde mame pod nosom dvesto obchodov, my nemame ani potraviny a moj muz robi 220km od bydliska. Treba si uvedomit ze kazda zijeme a byvame inak.

aktak444
12. nov 2020

@alzbetkaaa123 ak sa bude táto možnosť,tak ju určite vyuzi. A určite sa nemusíš cítiť ako padavka. Mne manžel po cisárskom veľmi pomohol a o to viac si ho aj teraz vážim. Aj v minulosti keď žilo viac generácií v jednom dome,tak bola úplná samozrejmosť,že čerstvá mamička oddychovala a venovala sa hlavne dojčeniu. To iba teraz sa mamičky predbiehajú v tom ktora je väčšia hrdinka a lepšia matka.

pininka1
12. nov 2020

@aktak444 presne ako pises,moja babka mala 6 deti a iba posledne rodila v nemocnici, no po kazdom jednom jej babica nedovolila vyliest z postele a namahat sa. Aj nam to stale pripominala,nech si davame prve dni velky pozor. A zasa si neodpustim vetu, ze zeny same nevedia co chcu, aj sa chcu roztrhnut pre rodinu, aj chcu aby im chlapi pomahali aj vsetko naopak.

nevenka
12. nov 2020

Ja som rodila 2x prirodzene, bez komplikacii vsetko. Az na problemy s dojcenim. Este svokra si chcela vybavit OCR, aby mi pomohla, no nedalo sa. Ale po robote vzdy prisla, aby nam pomohla. Muz si vzdy zobral dovolenku, chcel byt proste s nami, potom zase prisla moja mamina na tyzden a tak. Dobre mi to padlo, uz ten pocit, ze si v klude mozem pospat, oddychnut od varenia a hlavne pri prvom som bola vystrasena zo vsetkeho, tak mi dobre padlo mat pri sebe dalsiu dospelu osobu. Taky ten pocit istoty...Nie je na tom podla mna nic cudne alebo nenormalne, a duplom po cisarskom. Ked si predstavim, ked muza operovali laparoskopicky na zlcnik, tyzden chodil ohnuty ako hacik. A zene rozrezu brucho a ma sa starat o babo, prat, varit, zehlit, v noci nespat...dvihat babo...Ano, zena je zena, sme na to stavane, ale sekcia je operacia. A uz len to dvihanie babatka zatazuje to brucho, ktore sa musi zahojit. Potom zeny riesia diastazy, pruh a co ja viem co dalsie...Ak sa da, som toho nazoru, ze si treba nechat pomoct, ked sa neda, urcite to prezijeme a zvladneme...

ckatka
12. nov 2020

Ja ešte len rodiť budem...takže ktovie ako to.dopadne...
Ale za mňa - bola som na blbej laparoskopii...A rana ma tak bolela ešte sa mi aj tie tri blbé stehy v pupku rozpadli...ze som u mňa dva dni mala kamarátku (mala home offis) ktorá mi pomáhala aj z postele na záchod vstať... Manžel bohužiaľ nemohol vtedy ostať doma...ale kebyže nemám pri sebe dospelú osobu tak veru neviem neviem...normálne by musel na OCR ísť aspoň na tie dva tri dni alebo co...

Doma mame 4r dieťa a minimálne kým budem v pôrodnici a prvý týždeň-dva, pôjde manžel alebo babky s ním na OCR, pretože ad 1, treba s ním byť...A ad 2, nepôjdem predsa v januári so stvordnovym novorodencom kočíkom do škôlky... (Nevraviac ak by som bola po sekcii náhodou).

iveta7677
13. nov 2020

@alzbetkaaa123 ma manzel narok na ocr.Vypisuje to gynekolog.

najk
14. nov 2020

@pininka1
@katulienkax
ale tu nikto nepisal o dovolenke. Aj moj muz si bral dovolenku. Ale otazka znela ci ma narok na ocr a odpovede dostala, ze na ocr nie je dovod, lebo zena je vo vacsine pripadov uz sebestacna. A ze to zalezi od lekara, ci bude ochotny ocr vypisat.

najk
14. nov 2020

@ckatka V tomto pripade ma manzel narok na ocr na starsie dieta. Vypisuje ho detska lekarka max na 10 dni. Teda aspon v nasom pripade to tak bolo. OCR zacinalo prvym dnom mojho nastupu do nemocnice a dala nam ho rovno na 10 dni.