Po rozvode som si nechala priezvisko po EX koli detom.Teraz po 6 rokoch ma poziadal,ze ci sa da so mnou dohodnut alebo to ma riesit sudnou cestou aby sa moje dieta ktore sa mi narodilo 2,5 roka po rozvode,nepouzivalo take iste priezvisko.Ja zijem sama uz od narodenia dietata,jeho otec suhlasil aby mal take iste priezvisko ako ja.Este pred narodenim dietata som sa EX pytala,ci mu to bude vadit ze bude mat take priezvisko,odpovedal ....citujem- mne je to jedno,ja na neho platit nebudem.Teraz sa mi vlastne vyhraza,bud to zmenim alebo to da k sudu.Ma nejake pravo do toho zasahovat? Ma sancu uspiet aby som mu ho zmenila?Dakujem
Ved on ma priezvisko po uplne cudzom človekovi, raz ked mu to budes vysvetlovat, ze po kom ma take priezvisko, asi to bude v tej detskej makovicke dobry guláš z toho
@adina75 obávam sa, že s týmto na súde nijako nepochodí 🙂 predpokladám, že to priezvisko nemá len on ako jediný široko ďaleko, nemá naňho autorské práva a možno rovnaké priezvisko nosí aj nejaký odsúdený v tretej nápravno výchovnej, a to mu akože nevadí? 😀
@pribinak tak v tomto prípade nebude veľmi čo vysvetľovať - volá sa rovnako ako mama, žiadny guláš... komplikovanejšie mi príde, že raz bude kdesi vypisovať papiere a tam ako chlap bude mať iné rodné priezvisko... plus teraz vysvetľuj 4ročnému dieťaťu, že už nebude Timko X ale Timko Y, lebo taký cudzí pán si to neželá...
@pribinak neviem no, zobratí neboli, takže žiadna dilema prečo sa volá rovnako ako jeho mama a bratia a nie ako otec (nevieme, aký majú vzťah, či sa oňho zaujíma alebo nie, možno je to preňho cudzí človek), tu podľa mňa nehrozí, práveže mi to príde úplne logické... maminka sa za ocka nevydala, takže si priezvisko nemenila a on sa volá po nej... ale inak by som sa prikláňala k variante zmeniť si priezvisko na dievčenské ešte pred pôrodom, keďže starší už boli dospelí a verím, že by pochopili...
ked sa mi maly narodil tak jeho otec sa este k otcovstvu nepriznal,az ked mal 4 mesiace,to mal byt bez priezviska? A ked sa uz priznal tak suhlasil aby mal take priezvisko ako ja.Bolo by to vela vybavovania a to aj teraz lebo sa chlapec narodil chory a chodime po roznych lekaroch,vsade by sa to menilo
@adina75 nemyslím si, že s tým uspeje... v RL má malý zapísaného otca, takže tvojmu exmanželovi z toho nevyplývajú dnes ani v budúcnosti žiadne povinnosti... a ako som spomínala, určite také priezvisko má aj pár cudzích ľudí, to je to isté... súdy majú dosť inej roboty, ale tak nechaj ho, nech to skúsi 😉
Zmena priezviska po rozvode
Ale ved to su uz dospeli chalani, ja by som sa vrátila k svojmu dievčenskemu priezvisko a to by mal aj ten najmladší chlapec, obzvlášť ak jeho otec nema záujem mu dat svoje priezvisko